SKB-Avrupa: Katil Saray rejimi yaşam hakkını bir kez daha katletti

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik'i anarak, "Katil Saray rejimi bir yaşam hakkını bir kez daha insafsızca katletti" dedi.

SKB-Avrupa yaptığı yazılı açıklamada "Hücre hücre direnilerek yaşamı var etmenin ve en çokta hayatı ve mücadeleyi güzelleştirenlerin amansızca direndiği bir eylemin öncüsü, bir onur direnişçisini kaybettik. Ölüm orucunun 238. gününde ölümsüzleşen Ebru Timtik kadınların onurlu mücadelesinde yaşatılacaktır" diye belirtti.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

"Adil yargılanma talebiyle yoldaşı Aytaç Ünsal ile birlikte ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik bir adalet mücadelecisi ve halkın avukatıydı.

Onun direnişine gözlerini, kulaklarını kapatan Saray rejimi Adli Tıp'ın hapishanede kalamaz raporuna rağmen bu tavrıyla ölüme mahkumiyet verdi.

Kulaklarını kapatanlar, başlarını öte tarafa çevirerek adaleti ve vicdanı katlettiler. Katil Saray rejimi bir yaşam hakkını bir kez daha insafsızca katletti.

Susanlar, görmezden gelenler korkunun karanlıklarına sığınmayın... Aşağılık bir yaşama teslim olmamak için, hayat ve onur için, Artık yeter demek için ne bekliyorsunuz! Savunulan yaşam hepimizindir.

Öfkeliyiz! Kadınların mücadelesi bu öfkeyle Ebru Timtik'in yaşam ideallerini yaşatacaktır!"