SKM, kadınlara dönük siyasi soykırımı protesto etti

SKM'li kadınlar, kadın örgütlerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM), "Suruç için adalet, herkes için adalet" çalışmaları kapsamında, siyasi soykırım uygulamalarına uğrayan Rosa Kadın Derneği ve Tevgera Jinên Azad’a (TJA) ilişkin açıklama yaptı.
Yenişehir ilçesindeki Ofis Kavşağı’ndaki basın açıklamasında  SKM üyesi kadınlar, polis ablukası altında “TJA ve Rosa Kadın Derneği yalnız değildir”, “Suruç için adalet, kadınlar için adalet” yazılı dövizler açtı.

'KADIN HAREKETİ HEDEFTE'

SKM PM üyesi Sadiye Ok, Suruç’a doğru yola çıkanların büyük çoğunluğunun kadın olduğunu anımsatarak, “O kadınların mücadelesine bağlılık sözünü bir kez daha buradan veriyoruz” dedi.
AKP-MHP iktidarının kadın hareketine dönük gözaltı ve tutuklama terörüyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ok, şöyle devam etti: “Bu baskıların bir tek nedeni var, politik kadın hareketini kriminalize etmek, aynı zamanda politik kadın hareketini geriletmektir. Çünkü iktidar yıllardan beri çocuk istismarını, çocuk tecavüzünü, kadına yönelik şiddeti, aile içi şiddeti, sokak sokak büyütmeye çalışıyor. AKP iktidarı bu dönemde hem çocuk istismarını tekrardan gündeme getirmek, hem de İstanbul Sözleşmesi’yle kadınların yıllardan beridir kazandığı hakları bir kez daha gasp etme peşinde."
TJA aktivisti Bahar Karakaş ise "Biz Dicle Amed Kadın Platformu olarak diyoruz ki, siz İstanbul Sözleşmesini iptal edeceksiniz, bunu biliyoruz ama biz de mücadeleye büyütmeye devam devam edeceğiz” dedi.
Eylem "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla son buldu.