Soglin: Hasta tutsaklara test yapılmıyor

Kayseri-Bünyan Cezaevi’nde koronavirüs şüphelisi hasta tutsaklara test yapılmadığını belirten kadın siyasi tutsaklardan Nazlı Soglin, duyarlılık çağrısında bulundu.

Kayseri-Bünyan Kadın Cezaevi’nde bulunan kadın tutsaklara yönelik saldırılar günden güne artıyor. Cezaevinde yaşananlara ilişkin 29 Nisan 2020 Çarşamba günü gerçekleşen telefon görüşmesine ailesine bilgi veren kadın tutsaklardan Nazlı Soglin, duyarlılık çağrısında bulundu. Çölyak hastası ve koronavirüs şüphelisi hastalar ise tedavi edilmiyor. Cezaevinde ayrıca yeni baskı uygulamaları da devreye sokuldu.

Geçen hafta içinde Rojda Tokçu adında çölyak hastası kriz geçirirken, korona şüphesi bulunan Nazlı Soglin, Merve Aydoğan isimli tutsaklara ise test yapılmadı. Soglin’in CHP ve Tabip Odasına gönderdiği dilekçe ve mektuplar ise cezaevi idaresi tarafından gönderilmedi.

Telefonla yaşananlara ilişkin bilgi veren Soglin, telefon görüşmelerinin artık gardiyanlar tarafından kameraya alındığını ve gardiyanların çeşitli hareketlerle siyasi tutsakları provoke etmek istediğini söyledi.

Bir ay içinde kendisine, Merve Aydoğan ve Rojda Tokçu’yu 6 kez disiplin cezası verildiğini aktaran Soglin, “Cezaevinin dışarıyla tüm irtibatı kesildi. Ne avukatlar ne de ailelerimizle görüştürülmüyoruz. Telefonla görüşmelerimizi de ağır baskı altında gerçekleştiriyoruz. Korona şüphesi olan tutsaklar ve çölyak hastaları bilinçli bir biçimde hastaneye götürülmüyor. Savcılığa gönderdiğimiz dilekçeler dikkate alınmıyor. Ankara Cumhuriyet Savcılığına gönderdiğimiz dilekçeler ise gönderilmiyor. Biz burada ölüme terk edilmiş durumdayız. Tüm kamuoyundan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.