Stockholm'de kadınlardan Leyla Güven'le dayanışma etkinliği

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Leyla Güven'in açlık grevinin 100. gününde dayanışma amaçlı bir etkinlik düzenledi.

Amara Kürt Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine ilin en işlek caddesi Drottningsgatan'da akşam saatlarinde düzenlenen eylemde üzerinde Öcalan ve Strasbourg'daki açlık grevcilerinin resimleri bulunan ”Tecride son, faşizme son, Öcalan'a özgürlük” yazılı pankrat taşındı.

BM, AB VE CPT ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Dış dünyanın ve uluslararası toplumun duyarsızlığını protesto etmek için boyunlarına Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve CPT yazılı dovizler taşıyan kadınlardan birisi ağzını, diğeri kulaklarını üçüncüsü de gözlerini kapayarak üç maymunu oynadı.

Diğer kadınlar da, açlık grevcilerinin açlık sınırına geldiğini değişik kelime ve cümlelerle hayıkırarak duyarlılık çağrısı yaptı.

KOMPLOYU PROTESTO ÇAĞRISI

Eylem çevreden geçenler tarafından ilgiyle karşılandı. Dayanışma eylemlerini farklı biçimlerde  sürdüreceklerini açıklayan kadınlar, İsveç'te yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Öcalan'a yönelik komplonun 20. yıldönümü dolayısıyla bugün saat 13.00'te Stockholm'de Norra Bantorget'te yapılacak eyleme katılmaları çağrısı yaptı.