GÖRÜNTÜLÜ

Sydney’de 8 Mart coşkuyla kutlandı

Avustralya'nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kitlesel bir etkinlikle kutlandı.

DKTM’de yapılan 8 Mart etkinliğine Yeşiller Partisi eski senatörü Lee Rhiannon ve Tamil halkı temsilcileri de katıldı.

Yeşiller Partisi eski senatörü Lee Rhiannon yaptığı konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürt kadınlarının dünya kadınlarına öncülük düzeyinde örnek teşkil eden mücadeleleri ve direnişlerinin kendileri için de büyük bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

DKTM Eşbaşkanı Gülay Alkan, “Bugün özgür kadın mücadelesi gerek demokratik siyaset alanındaki başarıları ilave gerekse de Medya Savunma Alanlarındaki eşsiz mücadeleleriyle toplumsal sorunlara çözüm olma yolunda tüm dünyaya örnek ve umut olmaktadır” dedi.

Gülay Alkan, “Rojava Devrimi bunun bir örneğidir. Önder Apo kadın özgürlüğü için büyük imkanlar yarattı. Bugün mücadelenin her alanında kadın öncü güç rolünü oynuyorsa bu da Önder Apo’nun felsefesi ve onun kadın özgürlükçü yaklaşımından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle bu mücadelede biz kadınlar için ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ hamlesi stratejik önem taşımaktadır. Önderliğe özgürlük, Kürt halkı için sağlık, güvenlik ve özgürlük üçlüsünün garantörü olacaktır. Aynı zamanda Önder Apo’nun özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür. Bu tecrit ve esaret durumuna son verecek olan da kadınların öncülüğündeki mücadelemiz olacaktır” şeklinde konuştu.

DKTM üyesi Ronahî Qendîl de kısa bir konuşma yaparken ardından Başak Dersim “Ben de kadınım” şiirini okudu.

Daha sonra sanatçı Roj ile birlikte sahne alan Dîcle, şarkıları ile coşkulu anlar yaşatırken,  sık sık “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları yükseldi. 8 Mart etkinliği, sahne alan sanatçı Mesut Med’in şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.