SYKP: Leyla Güven'in yaşaması için tecrit kalkmalı!

SYKP Kadın Meclisi, "Tecrit kalkmalıdır. Leyla yaşamalıdır" dedi.

Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için girdiği açlık grevinin 108’inci gününde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven'e ilişkin basın açıklaması yaptı.

'GEÇ OLMADAN SES VERELİM!'

Açıklamayı SYKP Kadın Meclisi MYK Üyesi Hülya Kavuk yaptı. Türkiye’de uzun yıllar kadın mücadelesi veren, milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmış, halkın iradesi ile seçilen onlarca kişinin cezaevlerinde tutuklu olduğunu söyleyen Kavuk, “İktidara muhalif on binlerce kadın açık cezaevine dönüştürülen ülkemizde her şeye rağmen umudun sesini yükseltmeye çalışıyor.  Leyla Güven ve cezaevlerindeki onlarca kadın tecride karşı açlık grevi yapıyor. Leyla Güven 108 gündür açlık grevinde. Hakkari halkının oylarıyla seçtiği bir milletvekili aylarca cezaevinde tutulduktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Ancak açlık grevine Diyarbakır’daki evinde devam ediyor” diye belirtti. 

SYKP Kadın Meclisi olarak hayatı savunduklarını dile getiren Hülya Kavuk, şunları da kaydetti:

“Leyla ile dayanışıyoruz. Buradan bütün Türkiye Kamuoyuna ve iktidara sesleniyoruz: Yakın tarihimiz ellerimizden kayan yüzlerce yaşamla dolu. Daha geç olmadan herkesi barışı tesis etmeye, hukukun, insan haklarının hepimiz için bir ihtiyaç olduğunu hatırlamaya ve açlık grevcilerinin sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Tecrit kalkmalıdır. Leyla yaşamalıdır. Tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılmalıdır. Bu ülkede barışın, hukukun, demokrasinin, eşitliğin inşası gerçekleşene kadar mücadelemiz sürecektir."