Tacikistanlı çocuklar eşit geleceği çizdi

Tacikistanlı çocuklar, Tacikistan Kadın Hareketi’nin düzenlediği “Benim sesim, bizim eşit geleceğimizdir” adlı yarışmada eşit haklara sahip bir dünyada yaşama ve büyüme arzularını işledi.

Tacikistan Kadın Hareketi, 11 Ekim Uluslararası Kız Çocukları Günü ile aynı zamana denk gelen “Benim sesim, bizim eşit geleceğimizdir” adlı bir çocuk sanat yarışması düzenledi.

Yarışma, kız çocuklarının güçlenmesini teşvik etme ve kız çocukları hakları konusunda farkındalık yaratarak bu konudaki görüşlerini sanatlarıyla dile getirmelerini sağlıyor. Yarışmaya toplam 66 eser başvurdu. Oylama çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve eşitlik mesajı Tacikistan genelinde 45 binden fazla internet kullanıcısına ulaştı. En İyi Çizim, Megalike, En Yaratıcı Çizim ve Seyirci Ödülü olmak üzere dört kategoride kazanan ilan edildi. Dereceye girenlerin ödül töreni, 21 Kasım’da Duşanbe'de gerçekleşti. 5 ila 12 yaş arası çocuklar, küresel vizyonlarının yanı sıra cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, eşit haklara ve fırsatlara sahip bir dünyada yaşama ve büyüme arzularını işlerine yansıttı. En İyi Çizim adaylığını kazanan Varvara Akimicheva, “Erkekler ve kızlar eşit haklara sahipler ve istedikleri mesleği seçebilirler ve bunu çalışmamda ifade ettim” dedi.

Ödül töreninde kültürel bir programa da yer verildi. Tacikistan Kadın Hareketi tarafından hazırlanan videoların yanı sıra çocuklar ve yetişkinler tarafından dans ve sahne performansları sergilendi.