‘Tecavüzleri aklamanıza izin vermeyeceğiz’

Batman’da uzman çavuş M. Orhan’ın tecavüzü sonucu yaşamına son vermek isteyen İ.P. ile dayanışmak için yapılmak istenen basın açıklaması engellemelere rağmen yapıldı. Açıklamada konuşan HDP’li tosun, “Tecavüzleri aklamanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

Batman’da uzman çavuş M. Orhan’ın tecavüzü sonrası yaşamına son vermeye kalkışan İ.P. ile dayanışmak ve tecavüzlere karşı ses çıkarmak amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü’nün Atatürk Parkı’nda yapmak istediği basın açıklaması valilik tarafından yasaklandı. Amed Milletvekili Remziye Tosun'un da yer aldığı açıklamaya birçok yurttaş katıldı. Açıklama, polisler tarafından ablukaya alındı. Polis, valiliğin her 15 günde bir yenilediği toplantı ve gösteri yasağını gerekçesiyle açıklamaya izin verilmeyeceğini söyledi. Yasağa tepki gösteren Tosun, yasaklarla tecavüz edenlerin korunduğunu vurguladı. Kadınlar daha sonra "Jin jiyan azadi" sloganıyla il binasına yürüdü.

İl binasının önüne polis ablukası altında yürüyen partililer, burada da basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Tosun, tecavüzde bulunan uzman çavuşun teşhir edilmek istenmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi. HDP'nin her etkinliğe yasak getirildiğine dikkati çeken Tosun, "Park'ta bir basın açıklamasının yasak olduğunu söylüyorlar. Madem valinin her şeyden haberi var. Neden vali bu tecavüze karşı sessiz kalıyor, bir açıklama yapmıyor. Neden tutuklanmıyor uzman çavuş. Bu yapılanlar kadınlar ve Kürtlere karşı bir kırımdır. Ne olursa olsun ev ev dolaşarak Kürt kadınlarının katledilmesine karşı mücadele edeceğiz" dedi. AKP'nin TJA başta olmak üzere kadın mücadelesini hedef aldığını vurgulayan Tosun, "Ne yaparsanız yapın kadın mücadelesine diz çöktüremeyeceksiniz. Tecavüzleri aklamanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

Tosun'un konuşmasının ardından açıklama alkışlarla son buldu.