Tecride karşı 3 kentte eylem

İnsiyatifa Jinen Tolhildêr, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 3 kentte eylemler gerçekleştirdi. Tecrit son bulana kadar eylemleri daha da büyüteceklerini belirtti.

İnsiyatifa Jinen Tolhildêr, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

“14 Temmuz’da İstanbul-Taksim’de birimlerimizin uzun bir zamandır takibe aldığı Ali Kartal isimli Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde görevli olan işkenceci faşist gardiyanı cezaevinden çıktıktan sonra gideceği yere kadar takip etti. Daha sonra faşist gardiyan yanındaki kadın gardiyanla birlikte İstanbul Taksim’e gitti. Taksim’deki otele yerleştikten sonra eylemi gerçekleştirecek bir diğer birimimiz devreye girerek eylemi gerçekleştirdi. Eylemde Ali Kartal isimli faşist gardiyanın ve yanındaki kadın gardiyanın ağır bir şekilde yaralandıkları tespit edilmiştir. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde alandan ayrılmıştırlar.

14 Temmuz günü Gever’de üç ayrı noktada eş zamanlı eylem yapıldı. Orman mahallesinde zırhlı polis araçları geçişine üç ayrı noktadan el yapımı patlayıcılar ile vuruldu.

Kışla mahallesinde birimlerimiz polis aracı geçinde müdahale etmiş ve bir polisin yaralandığı netleştirilmiştir. Yine birimlerimiz Cumhuriyet mahallesinde bulunan korucubaşının (M.H.) arabasını ateşe verip kullanılamaz hale getirmiştir.

15 Temmuz’da Konya-Emirgazi ilçesinde Osmanlı Ocakları Genel Başkanı başdanışmanı görev yapan Derun Ülgen’e ait 1 oto plaza içinde 20 lüks araçla birlikte birimlerimiz tarafından önce el yapımı patlayıcılarla vurulmuş ardından ateşe verip tamamıyla kullanılmaz hale getirilmiştir.”

‘TECRİT SÜRDÜKÇE EYLEMLERİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ’

İnsiyatifa Jinen Tolhildêr, “Önder Apo’nun üzerindeki tecrit devam ettiği sürece eylemlerimizi daha da büyütmeye kararlıyız. İmralı’daki tecrit ile tüm zindanlara uyguladığınız tecridi, cezaevlerinde hasta tutsaklar başta olmak üzere diğer yoldaşlarımıza yaptığınız işkencelere, zindandaki ölümlere biz kadınlar sessiz kalmayacağımızı belirtmek isteriz. Siz işkenceci gardiyanlardan bunun hesabını misliyle alacağımızı belirtiyoruz. Son süreçte kadın tutsakların üzerinde artan bir baskı işkence furyası başlatmış olduğunu görüyoruz. Bizler İnsiyatifa Jinen Tolhildêr kadınları olarak da eylemlerimizi bu doğrultuda bundan sonra var gücümüzle tecridi yok edene dek siz gardiyanlara yaşamı dar etmeye kararlıyız” dedi.