TJA: AKP'nin gaspçı kararlarını tanımıyoruz!

TJA, AKP'nin gaspçı uygulamalarını kabullenmeyeceklerini belirtti, direnişe ve ulusal birliğe çağırdı.

Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "AKP, 9 Ekim'de Suriye'ye başlattığı işgal ve paralelinde ülke içinde arttırdığı gasp ve savaş politikalarıyla, Kürt halkını baskı altına alma saldırılarını derinleştirmiştir. Egemen erkek  aklının somutu olan AKP-MHP koalisyonu, bugün halkın büyük irade beyan ettiği belediyeleri yine kayyumlarla  işgal etmiştir" denildi.
"Yaşadığı kriz ve iktidarını kaybetme korkusu ile şiddet, gasp, milliyetçilik, işgal politikalarını derinleştirerek hem ülkeyi hem Ortadoğo'yu istikrarsızlığa ve savaşlara sürüklemektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu kararları tanımıyoruz" mesajı verildi.

'DİRENİŞ AĞINI VE ULUSAL BİRLİĞİ BÜYÜTELİM'

TJA, şunları da kaydetti:
"Kadınlar olarak büyük bedellerle aldığımız eşbaşkanlık sisteminin hedef ve gasbı karşısında asla teslim olmayacağımızı belirtiyor, kayyumlar ve işgal saldırıları karşısında  tüm  kadınları ve demokrasi savunucularını demokratik blokun güçlendirilmesi ve direniş ağının yükseltilmesine çağırıyoruz.
Binlerce yıldır uygulanan  Kürt düşmanlığına karşı Gülnaz Xanım, Leyla Qasım, Mina Qazî'lerin ardılları olarak demokratik yaşam inşa edilene dek  direnmekten vazgeçmeyeceğimizi belirtiyor, Kürt düşmanlığının bu denli derinleştirilmesi karşısında Kürt ulusal birliği ile direniş sergilemenin  elzem önemini belirtiyor, tüm Kürdistanlıları birlikte mücadele ağını güçlendirmeye ve  ulusal birlikteliğe çağırıyoruz."