TJA'dan tutuklamalara tepki: Canımız pahasına mücadeleye devam

Kadınlara dönük siyasi soykırım uygulamalarına sert tepki gösteren TJA, "Bu saldırılara karşı mücadeleyi asla durdurmayacağız" mesajını verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), siyasi soykırım kapsamında 14 Temmuz'da gözaltına alınıp tutuklanan arkadaşlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Biz kadınlara yönelik ataerkil zihniyet tarafından bin yıllara varan sömürü, şiddet, katliam ve metalaştırma politikaları bugün cinsiyetçi ve ırkçı uygulamalar ile çok daha derinleştirmiştir" denildi.

'KADINLARA SALDIRIYOR, TECAVÜZCÜLERİ BIRAKIYOR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Farklı siyasal kesimlere, kimliklere, tahammül edemeyen AKP-MHP faşist koalisyonu, toplumu baskı altında tutma yöntemi olarak kadın düşmanlığını kendisine başat politika olarak belirlemeye, kadın özgürlük mücadelesinin ve toplumsal değişimin öncüsü kadınları gözaltı ve tutuklamalarla sindirme çabasını yoğunlaştırmıştır.

Kadın düşmanlığından beslenen ve bu düşmanlığı politik var oluşunun kaynağı haline getiren AKP iktidarı, kadın iradesine, siyasetine, kimliğine, varlığına; kadın örgütlülüğüne ve özgürlüğüne tüm gücüyle saldırmaya devam ediyor. 14 Temmuz'da Amed ve Antep'te gerçekleştirilen siyasi operasyonlarda Dönem Sözcümüzün de olduğu birçok aktivistimiz gözaltına alınmış, onu aşkın arkadaşımız tutuklanmıştır. Her gün Kürt kadınlarına yönelik işkence, gözaltı ve tutuklamalar ile sindirme politikalarını derinleştiren iktidar, diğer taraftan kadın katillerini, taciz tecavüz edenleri serbest bırakmaktadır."

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜK BİR TUTKUYLA SÜRDÜRECEĞİZ'

"Tarihten bu yana bize yönelen bu düşman politikalarına karşı mücadelemizden ve erkek egemen zihniyete karşı başkaldırmaktan asla vazgeçmedik" vurgusunda bulunan TJA, şu mesajları da verdi:
"Bugün de biz kadınlara yönelik planlı bir biçimde gerçekleşen bu faşizan saldırılar karşında geri adım atmayacağız. Aksine özgürlük mücadelesini büyük bir tutkuyla yürüteceğiz. Biz bu mücadeleyi zindanlarda, sokaklarda, köylerde ve kentlerde canımız pahasına, her tür bedeli dün nasıl ödediysek bugün de ödeyerek var edeceğiz.

AKP-MHP faşist koalisyonu bilmelidir ki; Tevgerê Jinên Azad olarak bu saldırılara karşı mücadeleyi asla durdurmayacağız. Özgürlük ideamızın sözü, AKP-MHP faşist zihniyetinin silahlarından daha güçlüdür ve bu böyle bilinmelidir."