TJA: Leyla Güven'in direnişi kıvılcım oldu!

TJA, "Leyla Güven’in direnişi bir kıvılcım gibi her yeri sarmıştır" diyerek, "Leyla Güven ile açlık grevindeki tüm direnişçilerin taleplerine sahip çıkmaya ve demokratik mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz" dedi.

TJA, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı 80 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'e ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'DİRENİŞ AKP-MHP VE YARGIYI KORKUTTU'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kadın özgürlük mücadelesinin sayısız öncülerinden biri haline gelen Leyla Güven, inanmışlığıyla ve cesaretiyle 'korku sessizliği'ne izin vermeden direnişini devam ettirmektedir. Kadın örgütlüğüne ve kadın özgürlüğüne tüm gücüyle saldırıldığı, zulmün ve zalimliğin her gün daha da arttığı, muhaliflerin susturulduğu,  sesini çıkaranın kendisini anında cezaevinde bulduğu bir süreçte Leyla Güven’in direnişi bir kıvılcım gibi her yeri sarmıştır. 

Leyla Güven’in direnişinin 79’uncu gününde tahliye edilmesi elbette ki olumlu bir gelişme. Ancak mahkeme sürecinde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen tahliye kararının alınması, yargının bağımsız olduğunu değil tam tersine yargının AKP-MHP iktidarının emrinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Şüphesiz ki bu durum Leyla Güven’in bir çağrı ve kıvılcım niteliğinde olan direnişinin cezaevlerinden, Rojava'ya, Hewlêr’e, Strasbourg’a, Galler’e kadar büyüyerek yaygınlaşan ve tüm dünyaya yayılan eylemlerden duyulan korkudur. 

Leyla Güven, direnişi ve direnişin talebini tasfiye etmeye dönük oyunu bir kez daha boşa çıkarmıştır."

ÇAĞRI

TJA, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:

"Bizler kadın mücadelesini büyüterek, kadın direnişini derinleştirerek, Leyla Güven’in her yeri direniş alanına çevirme anlayışıyla tecrit kırılana kadar mücadelemizi her alanda büyütmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, cezaevlerinden tabutlar çıkmadan, Hewlêr, Strasbourg, Galler ve diğer kentlerden ölüm haberleri gelmeden, ulusal ve uluslararası demokratik dinamikleri, kadın hareketleri ve şahsiyetlerini başta olmak üzere barışa inanan tüm kesimleri mutlak tecridi kırmaya ve Leyla Güven ile açlık grevindeki tüm direnişçilerin taleplerine sahip çıkmaya ve demokratik mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz."