TJA’lı kadınlardan 8 Mart yürüyüşü

Rêya Armuşê’de kadın buluşması, Artemêt’te meşaleli yürüyüş gerçekleştiren TJA’lı kadınlar, Kürt halkı üzerinde yürütülen zulüm politikalarına karşı düzenleyecekleri Büyük Kadın Mitingi’ne katılım çağrısında bulundu.

Wan’da Tevgêra Jinen Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, “Jin Jiyan Azadî ile 8 Mart’ta doğru” şiarıyla Rêya Armuşê (İpekyolu) ilçesinde kadın buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, DEM Parti ilçe belediye eşbaşkan adayları, DEM Parti Wan il ve ilçe kadın yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Buluşmaya yöresel kıyafetleri ve sarı, kırmızı, yeşil renklerini kuşanan kadınlar, Kürtçe stranlar eşliğinde uzun süre halaya durdu.

TECRİT VE AÇLIK GREVLERİ

8 Mart’a kısa bir süre kala çalışmalara hız kazandırdıklarını belirten DEM Parti Rêya Armuşê Belediye Eşbaşkan adayı Canan Uzunay, genç kadınların çalışmaların öncülüğünü yapmasından kaynaklı gururlandıklarını kaydetti.

31 Mart yerel seçimlerine işaret eden Uzunay, “Yerel seçimlerin anlamı ve önemi çok büyüktür. Kürt halkının kimliği inkar ediliyor. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecrit sürüyor. Cezaevinde tutsaklar Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için açlık grevini sürdürüyor. Bizler de dışarda tutsakların taleplerini halkımıza ulaştırıyoruz. Bu anlamda hepimizin mücadeleyi büyütmesi gerekiyor” dedi.

DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt’ta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve açlık grevinde olan tutsakların taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu. Kurt, “Kürt halkı asimilasyona özel savaş politikalarına, göç politikalarına maruz kalıyor. Kürt halkı üzerinde büyük bir zulüm politikası sürüyor” diyerek, Kürt halkının bu politikalara karşı bir kez daha iradesini göstermesi gerektiğini vurguladı.

‘BÜYÜK KADIN MİTİNGİ’NE DAVET

DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Şevin Polat ise, Wanlı kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkı’nda düzenleyecekleri “Büyük Kadın Mitingi”ne katılım çağrısında bulundu.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Açıklama sonrası Artemit (Edremit) ilçesinde bulunan Eminpaşa Mahallesi’nde meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında katledilen Kürt kadınlarının fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıyan kadınlar, yürüyüş esnasında sık sık, “Bijî berxwedana zindana”, “Jin, jiyan, Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Kadınlar gerçekleştirdikleri etkinliği, yaktıkları ateş etrafında çektikleri halayla sonlandırdı.