TJA: Sağlık yerine savaşa ayrılan bütçe öldürüyor

TJA, "Devletlerin sağlık yerine savaşa bütçe ayırmaları binlerce ölüme yol açtı" dedi. TJA, tutsakların koronavirüs nedeniyle bırakılması gerektiğini kaydetti.

Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Koronavirüsü ölüme varan sonuçlar doğurmuştur. Buna karşı devletlerin savaşlara ayırdığı bütçeyi halkların sağlığına ayırmaması, kendi çıkarları temelinde ve yetersiz önlem almaları, virüse dair gerçeklerin saklanması ciddi sorunları beraberinde getirmiş ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve tehdit altına girmesine neden olmuştur" denildi.

'TUTSAKLAR HEMEN BIRAKILMALI; AKP SORUMLU OLUR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Virüs tehdidi karşısında, başta İmralı’da tecrit altında bulunan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere herkesten çok daha savunmasız olan cezaevlerindeki mahkûmların derhal serbest bırakılması, Avrupa sınırında ve Türkiye'de bulunan  mültecilerin güvenlikli ve hijyenik ortamlara sevk edilmeleri, artan hijyen ve gıda  malzemelerinde ortaya çıkan  fırsatçılığın önüne geçilmesi, toplu kullanım ve yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi, bütün halkımız için eşit ve hızlı sağlık önlemlerinin en üst düzeye çıkarılması gerekmektedir. AKP-MHP'nin, yeterli önlem alınmamasından ortaya çıkacak olan her türlü olumsuzluğun sorumlusu olacağını belirtiyor, insanlık ve bölgemiz için tehdit oluşturan koronavirüsüne karşı halkımızın panik olmadan önlem almaları ve uzmanların çağrılarına kulak vermeleri gerektiğini belirtiyoruz."