TJK-E: 10 Ekim eylemlerine güçlü katılım sağlayalım

9 Ekim Komplosu'nu kınayan TJK-E, "10 Ekim ‘Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü’ne herkesi en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz" dedi.

TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.
TJK-E'nin açıklaması şöyle:
"9 Ekim komplosunu gerçekleştiren uluslararası egemen güçler Reber Apo’nun şahsında Ortadoğu ve Kürdistan’a komployla müdahale yapmışlardır. 9 Ekim Komplosunu  gerçekleştiren güçler Kürdistan özgürlük hareketini ve Ortadoğu’da özgürlük, eşitlik mücadelesini tasfiye etmeyi hedeflemiş ancak başaramamışlardır. Tam tersine komplocular yenilmiş, özgürlük mücadelesi daha da büyüyerek tüm dünya için umt olmuştur. Başta İmralı’da Kürt halk önderi Apo’nun tarihi direnişi ve Kürdistan halklarının direnişi bu konsepti boşa çıkarmıştır. İnsanlık tarihinin en vahşi ve insanlık dışı komplosunu bir kez daha büyük nefretle kınıyoruz. Komploya karşı mücadele eden, direnen ve şehit düşen kahramanları bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz.

'DİRENİŞLE KIRABİLİRİZ'

Tüm bu tecrit ve izolasyona rağmen Önder Apo'nun geliştirdiği Demokratik ve Özgür Yaşam paradigması başta Kürdistan halklarının olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarına umut olmuştur. Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi, sorunların çözümü, kadın özgürlükçü, eşitlikçi ortak yaşamını geliştiren tek seçenek olmuştur.  Bu felsefenin her geçen gün daha da büyük sempati toplaması faşist Türk devletini ve egemenleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle kapsamlı bir saldırı ve tecrit uygulanmaktadır. Bu saldırılara karşı başta biz kadınlar olmak üzere haklarının ve insanlığın ortak mücadelesi ve direnişiyle kırabiliriz.
Önder Apo’ya uygulanan bu izolasyon ve saldırı tüm Kürdistan halklarına ve insanlığa karşı uygulanan bir saldırıdır. Başta CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumların sessizliği AKP-MHP faşist iktidarının bu politikaları derinleştirmesine neden olmaktadır. Faşist AKP-MHP rejimi Kürt halkının tüm kazanımlarına pervasızca saldırmakta, özgür Kürtlük adına var olan her şeyi yok etmek istemektedir.  uluslararası kurumların sessizliği ise onları bu faşizmin suç ortağı yapmaktadır.

'GÜÇLÜ KATILIM SAĞLAYALIM'

Bizlerin; kadınların, Kürt halkının, gençlerin, insanlık değerlerinin yanında olan herkes faşizme karşı mücadeleyi büyütmek ve zafere giden yolu açmak tek yoldur. bunun en sonuç alıcı ve anlamlı yolu ise Önder Apo'nun etrafında kenetlenmektir. Bu anlamda 10 Ekim günü, ‘Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü’ olarak ilan edilmiştir.  bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak 'Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı' ve 'Tecride, İşgale, Faşizme Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamleleri kapsamında 10 Ekim ‘Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü’ne herkesi en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz.
10 Ekim'de dünyanın her yerinde tek bir ses yankılacak. O da Önder Apo'ya özgürlük talebi olacaktır."