TJK-E, 22 Şubat yürüyüşlerine çağırdı

TJK-E, 22 Şubat yürüyüşlerine çağrı yaptı, "Faşizme karşı birleşelim" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Almanya'daki faşist saldırıya karşı 22 Şubat yürüyüşlerine katılım çağrısında bulundu.
Yazılı açıklama yapan TJK-E, "Almanya'nın Hanau kentinde önceki akşam tarihinde gerçekleşen ve katledilenler arasında yurtsever gençlerimizin de bulunduğu faşist saldırıyı kınıyor, çocuklarını kaybeden ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

'BİREYSEL BİR SALDIRI DEĞİL'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Her şeyden önce saldırının iddia edilenin aksine 'bireysel' değil, genelde Avrupa'da özelde ise Almanya'da tırmandırılan ırkçı, sağ politikalar ile Alman devletinin göçmenlere dönük ötekileştirici, kriminalize eden söylem ve tutumlarının bir sonucu olduğunu belirtmek gerekir.
Neonazi dalgayı meşrulaştıran, parlamentoya kadar siyaset hakkı tanınan bu faşizme karşı 'demokrasi' söylemine sarılan Alman devleti, söz konusu göçmenlerin hakkı, sol muhalif kesimlerin talepleri, toprağından sürgün edilen faşizmin mağduru olarak mültecileşen Kürtler olduğunda yasakçı zihniyeti devreye koyabilmektedir. En temel hakları bile kriminalize edebilmektedir. Faşizm, ırkçılık saygı gösterilecek, münferit-bireysel olaylara indirgenecek bir olgu değildir. Suçtur. Faşizme karşı toplumsal mücadele de en temel meşru haktır.
Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E olarak, her alanda olduğu gibi ırkçı-faşist, cinsiyetçi politika ve uygulamalara karşı mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtiyor, bu politikaların hedefi olan tüm sol, demokratik, antifaşist çevreleri, kadınları, göçmenleri faşizme karşı birleşik mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Alman devletini de bu ırkçı saldırıların önünü açan halklar arası nefreti körükleyen politikaları terk etmeye çağırıyoruz.

'22 ŞUBAT'TA GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM'

Avrupa'da yaşayan halkımız, Kürt kadınları başta olmak üzere tüm antifaşist, demokrat, sol çevreleri 22 Şubat Cumartesi günü çok sayıda merkezde gerçekleşecek olan yürüyüşlere katılmaya; güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz."