TJK-E: 9 Ekim’de alanlara, onur mücadelesini büyütmeye!

TJK-E, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde Avrupa’nın birçok ülkesinde “Önder Apo’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür” şiarıyla öncülük edeceği eylemlere ‘büyük bir sorumlulukla‘ katılmaya, uluslar arası komploya karşı ‘öfke yükseltmeye‘ çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), 9 Ekim 1998’de başlayan uluslar arası komplonun yıl dönümünde Almanya başta olmak üzere, Hollanda, Belçika, Fransa, İsviçre, Finlandiya, İngiltere, Danimarka ve İsveç ülkelerinde dolayısıyla eylemler organize ediyor.

“Önder Apo’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür” şiarıyla 9-10 Ekim tarihlerinde kadın organizasyonlarınca gerçekleştirilecek eylemlerin yer ve adreslerini bildiren TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için büyük bir inançla alanlarda faşizme gereken dersi vereceklerini kaydetti, “ 9-10 Ekim’deki eylemlere herkesi büyük bir sorumluluk ile katılmaya çağırıyoruz“ dedi.

TJK-E’nin açıklaması şöyle:  

“Önder APO’nun 9 Ekim 1998 yılında uluslar arası komplo ile yakalanıp Türkiye getirilişinin 23. yılında  bir kez daha bu insanlık dışı komployu öfke ve nefretle kınıyor, “Güneşimizi karartamazsınız” şiarıyla 1998 yılı ve sonrası Önder APO üzerinde geliştirilen işkence sistemi ve mutlak tecride karşı geliştirilen eylemlilikleri, kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Kürt kadınları, halkı ve dostları Önder Apo şahsında Kürt halkına dayatılan soykırım saldırılarını aşmış ve Önder Apo’nun özgürlüğünü kendi özgürlükleri saymışlardır. Kürt kadını yakaladığı özgürlük ve eşitlik düzeyini Önder Apo’nun kadın özgürlük felsefesi ve düşüncelerine borçludur. 9 Ekim 1998 komplosu Kürt halkı ve kadınlar tarafından bir onur ve özgürlük mücadelesine dönüşmüştür. Kadınların özgürlük mücadelesi bir halkın başkaldırı ve direniş geleneği olmuştur.

ABD ve bölge güçleri faşist Türk devletinin jandarmalığında 9 Ekim komplosu ile Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmeyi amaçlamış, bununla Kürt sorununu çözümsüz bırakarak, kaos ve krizi Ortadoğu ve Kürdistan merkezli derinleştirmek istemişlerdir. Ortadoğu ve Kürdistan merkezli yaşatılan bu kaos ve kriz siyasetini aşmak için Önder Apo demokratik Ortadoğu konfederalizmini geliştirmiş ve bu çerçevede eşitlik, özgürlük ve demokrasi ekseninde halkların, kadınların, inançların ve farklı kültürlerin bir arada yaşayacağı ve yaşamı kuracağı bir sistemi öngörmüş ve örmüştür. Bunun içindir ki 9 Ekim komplosunu boşa çıkartmanın ana noktası da demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik paradigmayı yaşamsallaştırmaktan geçmektedir.

Bu bilinç ve sorumlulukla; uluslararası komplonun başlangıç tarihi olan 9 Ekim komplosuna karşı yürüttüğümüz mücadeleye başta Kürt kadınlarının, Kürdistanlıların, demokratik, sosyalist ve anti kapitalist tüm güçlerin aktif bir katılım gerçekleştirmesinin ve komplocu güçleri lanetlemesinin ve büyük öfkesini göstermesinin zamanıdır. “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” ve “Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Özgür Toplumu Savunma Zamanı” hamleleri kapsamında mücadeleyi yükseltmeye ve özgürlük zamanını yaratmaya, bugün her zamankinden daha yakınız. Bu aynı zamanda işgale, faşizme, soykırıma, kadın kırımına ve doğamızın yıkım ve talanına verilecek en büyük cevap olacaktır. Başta CPT olmak üzere böylesi bir süreçte rol oynaması ve görevlerini yapması gereken uluslar arası kurumları, sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu kurumların içinde oldukları sessizlik ve sadece izleyen bir pozisyonda olmasını asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.

Bu temelde 9 Ekim tarihinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde “Önder Apo’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür” şiarıyla yapılacak olan eylemlere herkesi büyük bir sorumlulukla katılmaya çağırıyoruz. Kürtlerin birlik ve dayanışma gününe dönüşen komployu protesto etme günü olan 9 Ekim, aynı zamanda bugün enternasyonal bir dayanışma ve mücadele birliği temelinde tüm insanlığın saf tutacağı bir hesaplaşma gününe dönüşmüştür. Bu temelde tüm enternasyonal güçlerin bulundukları yerde eylemlere katılmaları vahşi kapitalizme karşı özgürlük saflarında yer almak anlamına gelecektir.

Komplocu güçlerden hesap sormak için Kürt kadınları başta olmak üzere tüm halkımız 9 Ekim’de alanlarda öfkelerini yükseltecektir. Uluslar arası komployu boşa çıkartan en temel güçlerden biri olan kadınlar, büyük bir özveri ile özgürlük mücadelesini Önder Apo’nun özgürlüğünde her daim görecek ve böyle de yaşayacaktır. Kürt kadınlarının öncülüğünde büyüyen mücadelemiz, İmralı işkence sistemini parçalayarak Önder Apo’nun özgürlüğü için büyük bir inançla alanlarda faşizme gereken dersi verecektir.”

TJK-E 9 Ekim Cumartesi ve 10 Ekim Pazar günlerine dair eylem planlamasını da açıkladı:

9 EKİM’DE YAPILACAK EYLEMLER

ALMANYA

Berlin

Yer: Breitscheidplatz / Kurfürstendamm

Saat: 16:00

Düsseldorf

Yer: DGB Haus

Saat: 14:30

Darmstadt

Yer: Caroline Platz

Saat: 14:00

Hannover

Yer: Opernplatz

Saat: 14:00

Hamburg

Yer: Gansemarkt

Saat: 15:00

Stuttgart

Yer: Lautenschlagerstrase 70173

Saat: 15:30

Frieburg

Yer: Platz Der Alter Synagoge

Saat: 15:00

Fransa

Paris

Yer: Republique Meydanı

Saat: 14:00

Marsilya

Yer: Canebiere

Saat: 13:00

Rennes

Yer: Place de Colombier

Saat: 16:00

Strasbourg

Yer: Gare Central Önü

Saat: 14:00

İSVİÇRE

Zürih

Yer: Helvetiaplatz

Saat: 15:00

BELÇİKA

Brüksel

Yer: Porte Namur

Saat: 14:00

İSVEÇ

Stockholm

Yer: Norra Bantorget

Saat: 13:00

DANİMARKA

Kopenhag

Yer: Vestrebros torv

Saat: 13:00

FİNLANDİYA

Helsinki

Yer: Kamppi Merkez

Saat: 14:00

10 EKİM’DE YAPILACAK EYLEMLER

İNGİLTERE

Londra

Yer: BBC Portland Place

Saat: 13:00

FRANSA

Bordeaux

Yer: Stalingrad

Saat: 15:00

Toulouse

Yer: Jean Jaures

Saat:15:00