GÖRÜNTÜLÜ

TJK-E’den ‘Bin Kadın Tek Ses’ kampanyası

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), ‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm’ hamlesi kapsamında “Bin Kadın, Tek Ses” kampanyasını başlattı.

TJK-E, Ekim 2023’te küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” hamlesinin bir parçası olarak, yeni bir kampanya başlattı. 

“Bin Kadın, Tek Ses” kampanyası İmralı’daki “soykırım sistemine karşı farklı halklardan ve kültürlerden kadınların sesini ortaklaştırmayı” amaçlıyor.

TJK-E, bin kadına ulaştıklarında kampanyaya son vereceklerini belirterek, Ortadoğu’dan Afrika, Asya ve Avrupa’ya dünyanın farklı noktalarında kadının şimdiden kampanyaya katıldığını duyurdu. 

Farklı coğrafyalar, farklı uluslar, dil grupları, inançlar ve kültürlerden kadınlar istedikleri dilde kampanyaya kısa videolar çekip katılabilecekler. 

TJK-E, Kürt HHalk Önderi Abdullah Öcalan ile dayanışmanın “şiir, dans, konuşma veya şarkı” biçiminde de dile getirilebileceğini kaydetti. 

Kampanyaya şimdiden Şili, Katalonya, Kurdistan, Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan, Oromia, İsviçre ve Güney Afrika’dan kadınlar görüntülü mesajları ile katılarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.