TJK-E: Türk soykırım rejiminden hesap sormak için alanlara

Konya Meram’da 7 kişilik ailenin katledilmesine ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Bu olay karşısındaki ‘ırkçı saldırılar’ türünden ‘izahat’lar ve manipülasyonlar Kürt kadınları olarak öfkemizi dindirmeyecektir” dedi.

Konya’nın Meram ilçesindeki saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) şunları belirtti: “Soykırım saldırıları karşısında biat etmeyen Kürtlere yönelik AKP-MHP faşist ittifakının harekete geçirttiği tetikçiler Konya Meram’da yeni bir katliama imza attı. DAİŞ yöntemleriyle 7 Kürt bireyini katleden tetikçiler 12 Mayıs Saldırısında ‘delil yetersizliği’  gerekçesiyle yarım kalan katliamı tamamlamak için serbest bırakılmışlardı.

Sakarya, Afyon, Ankara, Konya gibi kentlerde son dönemlerde gerçekleştirilen saldırılar, kendiliğinden mobilize olmuş ırkçı grupların saldırılarının ötesinde Türk rejiminin Kürde diz çöktürmek amaçlı gerçekleştirdiği organize saldırılardır. Bu saldırganlığı 1915 Ermeni katliamından, 6-7 Eylül Pogrom’undan, Cizre’den, Sur’dan, Suruç’tan tanıyoruz. Varını yoğunu Kürdün soykırımına yatıran faşist iktidarın direnen Kürde, direnen kadınlara yanıtı bu şekilde oluşuyor.  Beka korkusu yaşadıkça daha çok kan akıtan AKP, 17 Haziran’da tetikçisini HDP İzmir İl Binasına göndererek Deniz Poyraz’ı, 21 Temmuz’da Konya’da ise Hakim Dal’ı katletmiştir. Türkiye kentlerinde Kürde savaş açan iktidarın tetikçileri son olarak da Konya’nın Meram ilçesinde 4’ü kadın 7 kişilik aileyi katletmiştir. Düşmanca saiklerle gerçekleştirilen katliam sonrası ailenin kaldığı ev ateşe verilmiştir.

Yaşananlar Kürde diz çöktürme ve biat ettirme saldırılarıdır. Bu olay karşısındaki ‘ırkçı saldırılar’ türünden ‘izahat’lar ve manipülasyonlar Kürt kadınları olarak öfkemizi dindirmeyecektir.  Öfkeliyiz, affetmeyeceğiz, hesabını soracağız. İktidarın bu saldırganlığının zayıflığından ve korkusundan kaynaklandığının bilincindeyiz. Kürt kadınları olarak katledilen her bir Kürt bireyinin hesabını bu eli kanlı iktidardan gün be gün soracağız.

Tüm kadınları, her Türk soykırım rejiminden hesap sormak için alanlara çağırıyoruz.”