TJK-E: Direnişi büyütelim, Leyla Güven etrafında birleşelim

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin sonlandırılması için 72 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven etrafında birleşmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bir kadın, bir anne, bir Kürt siyasetçi ve HDP milletvekili olan Leyla Güven7in direnişinin Kürt kadınları ve halkının direniş tarihinde yeni bir dönemi ifade ettiğini belirtti.

TJK-E açıklaması şöyle:

“Önderliğimiz Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecridin sonlandırılması için Leyla Güven 72 gündür açlık grevinde. Bir kadın, bir anne, bir Kürt siyasetçi ve HDP milletvekili olan Leyla Güven'in direnişi Kürt kadınları ve halkının direniş tarihinde yeni bir dönemi ifade etmektedir.

Sözde kendini insan hakları ve demokrasi temsilcileri olarak gösterenler bu direniş karşısında 3 maymunu oynasa da Kürt kadınları, halkı ve dostları Leyla Güven’in sesi olacaktır.

Leyla Güven'in sağlığı kritik bir aşamaya gelmiştir. Leyla Güven etrafında direnişi büyütmek bugün, bu saatte yapılması gerekendir. Her alanı, her yeri eylem alanına çevirerek ‘Leyla Güven'in talebi talebimizdir’ diyerek sesimizi tüm dünyaya duyurmanın zamanıdır. Büyük direnen Kürt kadınları, büyük direnen Kürt halkı her zaman başarmıştır. Bugün de büyük direnme ve büyük başarmanın günüdür.

Gün direnişi büyütme ve Leyla Güven etrafında birleşme günüdür.

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı eyleme, direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”