TJK-E: HDP etrafında kenetlenelim

TJK-E, siyasi soykırım operasyonlarına karşı HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı, "Kürt kadınları ve halkı boyun eğmeyecek" dedi.

TJK-E, HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "HDP'ye karşı bu sabah yeni bir siyasi soykırım saldırısı başlamıştır. Bu karar dün yapılan MGK toplantısında, savcının Saray’daki düğün töreninde alınmıştır. Bir çete düzeni olan bu rejim tarihte görülmemiş en ahlaksız ve diktatoryal rejim olma özerkliğine sahiptir" denildi.

'İKTİDAR ZAYIF VE KORKAK'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"AKP-MHP bloku kaybettikçe gerçek muhalefetin sesi olan HDP'ye intikâm alırcasına saldırıyor. Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda kadın siyasetçi ve aktivist bulunmaktadır.
Kürdistan kadınlarının ve halkının mücadeleciliği en fazla da TC’nin oluşturduğu milliyetçi-cinsiyetçi sistemini çözmüştür. Soykırımcı sömürgeciliğin tüm imha ve inkâr politikaları Kürt kadınlarının ve halkının direnişi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle 90 yıllık TC’nin kurulduğu ilk andan günümüze uyguladığı Kürt kırım politikalarını, tüm vahşet uygulamalarını Kürt kadınları ve halkının üstünde uygulamıştır. AKP-MHP faşist iktidarı bu zincirin son halkası olarak aynı politikaları daha yaygın, derinlemesine ve etkili sürdürmek için tüm imkânlarını seferber etmiştir. Özgürleşen, mücadele eden, kendi olmakta ısrar eden her kadın, her Kürt AKP-MHP faşist iktidarı açısından en tehlikeli kesimler olarak görülmektedir.
Bu aynı zamanda bu faşist rejimin artık ne kadar zayıfladığını ve korktuğunu göstermektedir. Mücadelemiz şimdiye kadar hiç durmadı ve büyük kazanımlar sağladı. Şimdi son bir hamleyle bu karanlık rejimi tarihin çöp sepetine atmanın vakti gelmiştir."

'SESİMİZİ TÜM DÜNYAYA DUYURALIM'

TJK-E, "Kürt kadınları ve halkı bu faşist rejimin darbelerine hiçbir zaman boyun eğmedi ve eğmeyecek" mesajını vererek, "Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı HDP etrafında kenetlenmeye, faşist AKP-MHP rejimine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Her yeri eylem alanı yaparak sesimizi tüm dünyaya duyurmaya çağırıyoruz" dedi.