TJK-E: Her yerde Rojava halkının sesi olalım

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı kadınları eyleme çağıran TJK-E, "Her yerde Rojava halkının sesi olalım" mesajını verdi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Her savaş yenilgisinden sonra kamuoyundaki güçsüz imajını tersini çevirmek isteyen faşist Erdoğan, kayıplarının üstünü örtmek ve milliyetçiliği kendine kalkan ederek, vatan millet naralarıyla Rojava'da sivil alanlara saldırarak Kürtlere yönelik imha-inkâr politikalarını hız kesmeden devreye sokmaktadır. Sözde Filistin halkının yanında olduğunu söyleyerek, sivil halkın, çocukların  bombardımanlardan zarar gördüğünü her mecrada şov yaparak dile getiren faşist Erdoğan'ın ikiyüzlü siyaseti Kürtler ve dünyanın gözü önünde bir kez daha tescillenmistir" denildi.

"Kürt halkının, dostlarının demokratik mücadelesi ve kazanımları Rojava'da demokratik yönetim ile vücut bularak adeta tüm emperyalist güçlere korku salmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "DAİŞ ve çetelerinin saldırılarını püskürterek insanlığa baharı getiren Kürt Özgürlük Gerillaları dün olduğu gibi bugün de DAİŞ i hortlatmak isteyen tüm güçlere karşı mücadelesinden bir adım bile geride durmayacaktır" diye kaydedildi.

'KADINLAR HER YERDE PROTESTOYA GEÇMELİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Nasıl ki Rojava Devrimi bir Kadın Devrimi olarak görülmüş ve büyük bir anlam yüklenerek Önderliğin felsefesi 'Jin, Jiyan, Azadi' ile büyüyerek evrenselleşmişse, her kadının da bu saldırıları kendine yapılmış gibi görmesi gerekmektedir. Bu nedenle tüm kadınlar bulundukları her yerde bu saldırıları protesto ederek demokratik haklarını kullanmalıdır.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işlediği savaş suçlarında Avrupa ülkeleri, ABD, uluslararası güçlerin sessizliğinden güç alması tarihi bir utançtır. Tüm ulusal güçler bu saldırılara karşı net bir tavır sergileyerek faşist Erdoğan ve kabilesinin savaş suçlarından dolayı yargılanmasının önünü açmalıdır.

Bu tarihi sorumlulukla biz kadınlar; dinlere, dillere, ortak yaşamın ve geleceğin örülmesine karşı savaş açan faşist TC'nin işgal ve saldırılarını her yerde deşifre ederek Rojava halkının sesi olalım."