TJK-E: Uğur Şakar’ın direnişi etrafında kenetlenelim

TJK-E: Kadınlar başta olmak üzere tüm halkımızı Uğur Şakar arkadaşın direnişi etrafında kenetlenmeye, sahiplenmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması için 20 Şubat günü Almanya’nın Krefeld kentindeki mahkeme önünde bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ın şehit düşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Uğur Şakar arkadaşımız, yükselen direniş ateşini bedeniyle daha da gürleştirmiştir” dedi.

Tarihten günümüze kadar Kürdistan’da ve Ortadoğu’da özgürlük ateşinin, büyük direnmeler sonucu olarak yakıldığını belirten TJK-E, “Zulüm büyük iken, direnme de büyük olmuş, Kürdistan’dan yükselen direniş ateşi başta Kürtler olmak üzere tüm halkların hafızasına özgürlük olarak yazılmıştır. Newroz bu anlamda direniştir, özgürlüktür, zulme boyun eğmemek, her daim başı dik olup sürekli mücadeleyi büyütmektir” dedi.

Uğur Şakar’ın Kürt halkına verdiği mesajın da bu olduğuna dikkat çeken TJK-E açıklamasında şunları belirtti: “Her daim mücadeleyi yükseltmek, zalime karşı boyun eğmemektir. Uğur Şakar arkadaşımız, yükselen direniş ateşini bedeniyle daha da gürleştirmiştir.

Uğur Şakar yoldaş, Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak, Kürtler üzerinde uygulanan faşizmi yıkmak ve Alman devletinin Kürt’leri kriminalize eden politikalarını protesto etmek amaçlı bedenini ateşe vermişti. Yaklaşık bir ay yoğun bakımda kaldıktan sonra bu sabah Newroz şehitleri kervanına katılmıştır.

Zalim Dehaklara karşı, Newrozlaşarak direnen başta Uğur arkadaş olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, özgürlük mücadelesini yükseltip, tecridi kırıp, faşizmi yıkana kadar eylemde olacağımızı belirtiyoruz.

Bu anlamda başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı Uğur Şakar arkadaşın direnişi etrafında kenetlenmeye, sahiplenmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”