TJK-E ve KON-MED’den kadınlara festival çağrısı

TJK-E ve KON-MED, Leverkusen ve Paris'te düzenlenecek festivallere katılım çağrısı yaptı.

Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa (Avrupa Kürt Kadın Hareketi), Zilan Kadın Festivali ve Fidan Doğan-Rojbin Kadın Festivali'ne katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan TJK-E, "Kadın Özgürlük Mücadalesi, beş bin yıllık erkek egemen sistemi ve onun dayattığı ilkel düşünceleri sonuna kadar reddeden ve bunun karşısında her gün kendisini yenileyerek örgütlenen, örgütlendikçe de büyüyen bir başkaldırı mücadelesidir" dedi.

'KADINLARIN ÖNCÜLÜĞÜNDE TECRİT KIRILDI'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Başta faşist Türk devleti olmak üzere, uluslararası sömürgeci güçlerin saldırıları ilkin kadınları hedef almış, dünyanın her yerinde büyük bir iradeyle direnen kadınlarsa bu saldırılar ne düzeyde olursa olsun, her zaman geri püskürtmeyi bilmiştir. Kadınlar, tüm dünyada yerelden örgütlenerek evrensel bir kız kardeşlik ağı kurmuş, bununla yeni bir özgürlük çağı başlatmıştır. Bugün kadınlar her zamankinden daha bilinçli, daha iradeli ve daha güçlüdür.

Önderliğimizin ideolojik temelini attığı demokratik-ekolojik-kadın özgürlükçü toplum paradigması Büyük Açlık Grevi ve Ölüm Orucu direnişleriyle bir kez daha Kürt kadınlarının yenilmez iradesi öncülüğünde hakikatle buluşmuştur. Bu direnişle Önderliğimiz üzerindeki tecrit kırılmış ve Mezopotamya başta olmak üzere tüm Ortadoğu topraklarında yeni bir umut yeşermiştir. Bundan aldığımız güçle faşizme ve tüm soykırım saldırılarına karşı Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştirmek, özgür Kürdistan'ı kurmak, özgür yaşamı ve kadın özgürlüğünü garantileme iddiamız her zamankinden daha da büyüktür."

LEVERKUSEN VE PARİS'TEKİ FESTİVALLERE ÇAĞRI

TJK-E, Avrupa'da yaşayan Kürt kadınları ve devrimci-demokrat kurumları 22-23 Haziran'daki festivallere çağırarak, şunları belirtti:

"Almanya, Hollanda ve Belçika'da yaşayan Kürt kadınları başta olmak üzere tüm halkımızı, devrimci-demokratik ve ilerici örgüt ve kurumları, 22 Haziran Cumartesi günü 'Kadın Direnişi Özgürleştirir' şiarıyla Almanya'nın Leverkusen kentinde yapılacak olan ve açlık grevi direnişi şehitlerimize adanan 15'inci Zilan Kadın Festivali'ne kendi rengi, düşüncesi ve duruşuyla katılmaya çağırıyoruz.

23 Haziran Pazar günü Fransa'nın başkenti Paris'te yine açlık grevi şehitlerimize adanan ve 'Kadın Direnişi Özgürleştirir' şiarıyla gerçekleştirilecek olan 3'üncü Fidan Doğan-Rojbin Kadın Festivali'ne tüm dostlarımızı bekliyoruz."

Festivale bir çağrıda Almanya Kürdistani Topluluklar Konfederasyonu’ndan (KON-MED) geldi. KON-MED, “Zilan Festivali’ne başta KON-MED Federasyon ve Meclis kadın eşbaşkanlarımız, kadın yöneticilerimiz, kadın üyelerimiz aktif yer alarak, kadın kitlemiz, genç kadınlarımız ve tüm Kürdistani kurumlarımız katılacaklardır” dedi.

KON-MED, “Egemen sisteme karşı olan tüm erkekleri ve demokratik güçleri Zilan Festivali’ni sahiplenmeye ve yediden yetmişe herkesi bu festivale en güçlü ve görkemli bir şekilde katılmaya çağırıyoruz” diye ekledi.