TJK-F'den 7 Mart'ta Paris'te yapılacak eyleme katılım çağrısı

TJK-F, bu yıl 8 Mart’ı “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve özgür toplumu savunma zamanı” şiarıyla kutlayacağını aktararak, “Biliyoruz ki ancak örgütlü gücümüzle sesimizi duyurabiliriz, bunun için hepimiz alanlarda olmalıyız” dedi.

Fransa'nın başkenti Paris’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve özgür toplumu savunma zamanı” şiarıyla sokaklara çıkacağını dile getirdi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 7 Mart Pazar günü Paris’in Republique Meydanı’nda saat 12:00’de miting yapılacağını aktardı. 

Yapılan açıklamanın devamında şunlara dikkat çekildi: 

“Tarihin en büyük  kadın direnişi olarak sayfalara geçmiş 8 Mart’ın günümüz mücadelelerine ışık olmasını, 8 Mart’ın ruhu  olan 129 Kadın emekçiyi 164. yılında bir defa daha saygıyla anıyoruz. 8 Mart insanlık tarihine yazılan, kadın bedeni ve emeği üzerindeki sömürüye karşı bir başkaldırı ve direniştir. 

‘8 MART ORTAÇAĞ KARANLIĞINA KARŞI MÜCADELE GÜNÜDÜR’

Hayatın her alanında erkek ideolojisi ile baskılanan, kırımdan geçirilen, katledilen, köle pazarlarında satılan, sokakta öldürülen kadın özgürlük tutkusunu en üst düzeye çıkardığı bir gündür 8 Mart. Ortadoğu‘da halklara, kadınlara ve çocuklara savaş açan barbar DAİŞ zihniyeti ve Ortaçağ karanlığına karşı aydınlığı temsil eden onurlu kadınların mücadele günüdür.

AKP-MHP faşist iktidarının kadın düşmanı, tecavüzcü, çağ dışı baskılarına karşı korkmadan meydanlarda  ‘Jin jîyan azadî’ sloganıyla karşılık veren milyonlardır. Kadınların yürüttüğü özgürlük ve eşitlik mücadelesi iktidarı korkutuyor.

‘KADIN MÜCADELESİ VAR OLDU, VAR OLACAK’

Kendi özgürlüğü için sokaktan bir adım geri adım atmayan direnişlerini tüm alanlara taşıyan baş eğmez kadın hareketinin yükselişine bir ilham kaynağı Kobanê, ve Rojava’daki kahraman kadınların onur mücadelesidir. Faşist AKP-MHP rejimini korkutan kadın özgürlük mücadelesi büyük bir umut olarak Türkiye ve Kürdistan halklarına öncülük ediyor. Clara Zetkin'den Rosa Luxemburg'a, Simone de Beauvoir'dan Rosa Parks'a, Sakine Cansız’dan, Havrin Xelef'e, eril ve zorba zihniyete karşı kadın mücadelesi hep var olmuş ve bundan sonra da var olmaya devam edecektir. 

Bu yıl 8 Mart’ı “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve özgür toplumu savunma zamanı” şiarıyla kutluyoruz.  Biliyoruz ki ancak örgütlü gücümüzle sesimizi duyurabiliriz bunun için hepimiz alanlarda olmalıyız .

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, özgür kadın mücadelesiyle zirveleşiyor.”