TKP-ML KKB: Patriyarkayı yerle bir edeceğiz

8 Mart’a ilişkin açıklama yapan TKP-ML KKB, “8 Mart’ı yaratan ve yaşatan tüm kadınlara sözümüz var: Bu sömürü çarkını kıracağız, saraylarını başlarına yıkacağız, patriyarkayı yerle bir edeceğiz” dedi.

Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist Komünist Kadınlar Birliği (TKP-ML KKB), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.  Açıklamada, “Örgütlü mücadelemiz faşizmin, partiarkanın, sömürü düzeninin sonunu getirecek” denildi. 

Açıklamanın devamında ise şunlara dikkat çekildi: “Mart ayının hem ekolojik hem de toplumsal olarak havayı ısıttığı bu günlerde; dünyayı sarsan ve kriz üstüne kriz yaşayan neoliberal sömürü düzeninin yara bandı olarak kullanmaya çalıştığı pandemi ile yaşanan bir yılı aşkın zamanı geride bıraktık. Bu zaman dilimi, dünya halklarının hafızasında unutulmayacak bir döneme tekabül ediyor ve edecektir. Zira patronların ve devletlerin attığı ‘aynı gemideyiz’ çığlıklarının; virüs karşısında işçi sınıfının, halkların, yoksulların, dezavantajlı kesimlerin değil; sermayenin, kapitalizmin çarklarının, devletlerin, patriarkanın korunduğu gerçeği karşısında yenildiği, dolayısıyla sınıfsal farkların belirginleştiği-keskinleştiği, uçurumun derinleştiği bir dönemden geçiyoruz.”

'YARIN DA BUGÜNKÜ GİBİ OLMAYACAK'

“Vardık, varız, var olacağız” denilen açıklamada şöyle devam edildi:  “Hindistan’da, Nepal’de, Rojava’da. Sömürüye, işgale karşı savaşın ön saflarında bizler varız. Pandemiyi fırsata çevirip haklarımıza göz koyanlara, belediyelerimize, üniversitelerimize kayyum atayanlara karşı kirpiğimizi yere düşürmüyor, yukarı bakıyoruz. Çünkü gözümüz özgürlüğümüzde. Bu özgürlüğü güzel sözlerle değil, gücümüzü örgütleyerek, özel mülkiyet düzenini, patriyarkayı ortadan kaldırmak için verdiğimiz mücadele ile kazanacağımızı biliyoruz. Bugüne kadar vardık, bugün varız, yarında var olacağız. Ama her şey için geçerli olduğu gibi varlığımız da eskisi gibi değil ve yarın da bugünkü gibi olmayacak. 

8 Mart’ı yaratan ve yaşatan tüm kadınlara sözümüz var: Bu sömürü çarkını kıracağız, saraylarını başlarına yıkacağız, patriyarkayı yerle bir edeceğiz.”