Türk devleti Efrîn’de sömürge evleri inşa ediyor

Kongreya Star, Şehba Kantonu’na bağlı Ehdas ilçesinde düzenlediği bir eylemde, Türk devletinin Efrîn’de birçok ülkenin desteğiyle sömürge evleri inşa ettiği tepkisinde bulundu.

Onlarca kadın, Ehdas ilçesindeki Serdem Kampı’nda bir araya gelerek, Türk devletinin işlediği savaş suçları ve insanlığa karşı suçları protesto etti.

Eylem sırasında “Efrîn’de demografik değişime hayır”, “Kadın yaşamdır, yaşamı öldürmeyin”, “Erdoğan insanlığına katilidir” yazılı pankartlar açıldı.

Kongreya Star üyesi Arîn Eli ve Emine Mihemed tarafından basın açıklaması okundu.

Açıklamada, şunlar ifade edildi: “İşgalci Türk devleti Efrîn’i işgal ettiğinde bölge halkına ve doğaya karşı suç işledi. Cinayet, kaçırma, cinsel istismar, zeytin ağaçlarını yağmalama, tarihi eserleri talan etme gibi birçok suç işledi. Türk devletinin kafa kesmesi, çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı insanlık ve ahlak dışı uygulamaları DAİŞ zihniyetiyle aynı zihniyette olduğunu ispat ediyor. Amaçları etnik soykırımdır. Bununla Osmanlı dönemindeki politikalarını sürdüren işgalci Türk devleti, bölgeyi Türkleştirerek demografik yapıyı değiştirmeyi amaçlıyor. Özellikle de Êzidî halkına Türk parasını, Türkçe dilini dayatıyor. Türklere ait kültür merkezleri açıyor.

(…) Türk devleti bazı Avrupa devletleri, Arap ve Körfez ülkelerindeki örgütler aracılığıyla Cerablus’tan İdlib’e, Efrîn’de sömürge evleri inşa ediyor. Bu da Türk devletinin kirli politikalarını gözler önüne seriyor. Kongreya Star olarak Efrîn’de ve işgal edilen bölgelerde kadınlara ve halka dönük suçlarını kınıyoruz. İnsan hakları örgütlerini bu suçları durdurmaya çağırıyoruz.”