Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi protestoları sürüyor

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini kabul etmediklerini belirten kadınlar, “Yüzyıllık cesaretimizi bugün tek kalemde üstünü çizmeye kalktığınız kararlarınız ile bitiremezsiniz, kaybedeceksiniz” dedi.

İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu, "İstanbul sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" demek için Mecidiyeköy'de bulunan Cevahir AVM önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz" pankartı açılan açıklamada, "İstanbul sözleşmesini uygula" dövizleri taşınırken sık sık "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.

İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu Üyesi Yağmur Yurtsever, İstanbul Sözleşmesi’nin hala yürürlükte olduğunu hatırlatarak sözleşmenin her satırını uygulatana kadar mücadeleye devam edeceklerini yineledi.

Yurtsever devamla "Biz var olduğumuz için, birbirimizin yanında olduğumuz için, yüzyıllık cesaretimizi bugün tek kalemde üstünü çizmeye kalktığınız kararlarınız ile bitiremezsiniz, kaybedeceksiniz. Kendi adımıza karar vermekten, eşitlikten, özgürlükten ne olursa olsun vazgeçmeyeceğimiz için kaybettiniz. Biz hayır dediğimiz andan itibaren kaybettiniz. Çünkü bunun geri dönüşü yok. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamakla yükümlü olduğu halde uygulamayanlar, şiddeti önlemeyenler, cezasız bırakanlar, eşitliği sağlamayanlar bu cinayetlerin suç ortağı. Açıkça söylüyoruz: Ya görevinizi yapın ya da istifa edin, çünkü bizim bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Yaşama hakkımızın güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden de tek bir hakkımızdan da vazgeçmiyoruz. Herkesi toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar mücadelemizi birlikte büyütmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Açıklama alkışlarla son buldu.