Tutsak kadına, annesinin önünde işkence

Elazığ'daki tutsaklardan Remziye Karadağ, görüşe giden annesinin önünde gardiyanlar tarafından coplu saldırıya uğradı.

Rehin tutulduğu Urfa'daki 2 Nolu T Tipi Cezaevinden 9 ay önce Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne sürgün edilen Remziye Karadağ’ın ziyaretine giden annesi Fidan Karadağ, kızının gözleri önünde darp edilmesine tanık oldu.

TECRİDE KARŞI AÇLIK GREVİNDE

Kızının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı tüm cezaevlerinde başlatılan 10 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevine katıldığını belirten Anne Karadağ, dün kızını görmek için cezaevine gitti.

'3 TUTUKLUYA 20 GARDİYAN SALDIRDI...'

Uzun süredir telefon yasağı ve daha önce aldığı disiplin cezalarından kaynaklı son 4 aydır görüş yasağı bulunan kızını aylar sonra görmeye giden Anne Karadağ, kızının gözleri önünde darp edilmesine tanıklık etti. Anne Karadağ, şunları anlattı:
“Dün görüşe gittim, yalın ayak çıktılar görüşe. Gardiyanlar arama sırasında çoraplarını da çıkarmalarını istemiş. 31 gündür açlık grevindeler, halsiz görünüyorlardı. Açık görüş olduğundan kaynaklı kızım ve diğer iki arkadaşı gelen aileleri selamlamak istedi. O esnada 3 tutukluya 20 kadar gardiyan saldırdı. Çocuklarımız zarar görmesin diye, cop darbesi almasınlar diye gardiyanlarla aralarına girdik. Cop onlara değil, bize değsin istedik. Zaten açlık grevindeler. Hal kalmamıştı hiçbirinde." 

'ÖLMELERİ Mİ LAZIM?'

Anne Fidan Karadağ, "Dışardakilerin ses çıkarması için içeridekilerin ölmesi mi lazım? Kızım ve arkadaşları ölüyor" diyerek, duyarlılık çağrısında bulundu.