KJK: Uşaklık yapan güçler Helmet yoldaşımızın duruşundan korktular

KJK: Diyar Xerîb arkadaşımız da savaşın içinde yaşama gözlerini açan bir Kürt çocuğuydu. Bu sebeple Diyar Xerîb'in tüm özlemi bir devrimci olmak, halkı ve halkının çocukları için özgür bir ülke kurmaktı.

KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb’in Türk devletine ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda şehit düşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “Diyar arkadaş Güney Kürdistanlıdır. Güney Kürdistan direnişin ve kahramanlığın yuvasıdır. Leyla, Arman, Mam ve Rîşan gibi. Bu karakterler işgale karşı baş kaldırdılar” dedi.

KJK Koordinasyonu açıklaması şöyle: “İnsanlık tarihinde her zaman bazı kahramanlar ortaya çıkıp toplumlarının öncülüğünü yaparlar. Özellikle de bu toplumlar tutsak olduklarında ve hep bir soykırım ve tasfiye süreciyle yüz yüzeyken. Bu gerçeklik Kürt toplumunda yaşanılan bir olgudur. Kürt toplumunda tüm çocukların düş ve özlemi tüm dünya çocukları gibi yaşamak, özgür bir ülkede yaşamak. Ancak Kürt çocukları yaşama gözlerini açar açmaz öldürüyorlar, katliamlara tanık oluyorlar, topların ve savaş uçaklarının seslerini duyuyorlar.

Diyar Xerîb arkadaşımız da savaşın içinde yaşama gözlerini açan bir Kürt çocuğuydu. Bu sebeple Diyar Xerîb'in tüm özlemi bir devrimci olmak, halkı ve halkının çocukları için özgür bir ülke kurmaktı. Diyar arkadaş Güney Kürdistanlıdır. Güney Kürdistan direnişin ve kahramanlığın yuvasıdır. Leyla, Arman, Mam ve Rîşan gibi. Bu karakterler işgale karşı baş kaldırdılar.

Güney gerçekliği bu kişilerin gerçekliğidir. Fakat işbirlikçilik ve uşaklık gerçekliği, Arman ve Mam Rîşan gibi kişiliklerin ortadan kalkmasına sebep oldular. Kürt öncüleri oldukları için ve eğer bu kişilikler bugün yaşıyor olsaydılar Güney Kürdistan şimdiki gibi işgal altında olmayacaktı. Çünkü onların amacı Kürdistan'da çizilen sınırları kaldırmak ve yine Kürt ulusal birliğini inşa etmekti. Bu kişiliklerin ardılı olarak, Qeredaxîli olan Helmet yoldaş tüm devrimci yaşamında ismi gibiydi. Ülkesinin topraklarına ve güzelliğine sevdalıydı. Karış karış bilirdi ülkesini. Kürdistan tarihi üzerine dersler verdiğinde büyük bir aşk ve sevgiyle verirdi derslerini, aynı zamanda Kürt halkının düşmanlarını gerçekliğini de büyük bir kin ve intikam duygusuyla verirdi. Diyar Xerîb arkadaşımız, bu hakikatle, özgürlük hareketi içinde yürüyüşünü sürdürdü.

Diyar Xerîb arkadaşımız Güney Kürdistan'daki işgale karşı durmak için bazı girişimlerde bulundu. Fakat Bölgesel Hükümet'in ve işbirlikçilerin Kürt düşmanlarına karşı olan tahammülü, Güney Kürdistan'ı Kürt düşmanlarına teslim etti, bu sebeple, nasıl bir komployla Aram ve Mam Rîşan gibi devrimci kişilikler ortadan kaldırıldıysa, aynı durum Diyar Xerîb arkadaş için gerçekleşti, bir komployla, ihanet edilerek Helmet yoldaşımız ve arkadaşlarımız şehit edildiler.

Uşaklık yapan güçler Helmet yoldaşımızın duruşundan korktular. Çünkü Helmet arkadaşımız 25 yıllık mücadele yaşamında her zaman ulusal birlik için çabaladı. Nasıl ki Haki Karer'in şehit edilmesiyle birlikte parti kurmak sözü verildiyse, Egîd yoldaşın şehadetiyle nasıl ki ordu kurulmuşsa, şimdi de, Helmet yoldaşın şehadetiyle sözümüz Kürdistan'da işgale son vermek ve Helmet yoldaşın özgürlük arayışını, ulusal birliği inşa etmek ve tüm Kürdistan'dan işgalciliği söküp atmak olacaktır. Bu sebeple uşaklık yapan bu güçlerin buna son vermeleri gerekiyor, aksi taktirde Kürt çocuklarının kanlarına boğulacaklardır.

Uşaklık yapanlar ve Kürdistan'ı satılığa çıkaranlar bilsinler ki yoldaşımızın kanı yerde kalmayacaktır. Kürdistan'da yeni doğan tüm çocuklar Helmet yoldaşın ismiyle anılacak ve Helmet yoldaşın ruhuyla yetiştirilip, Kürdistan'ı satışa çıkaran zihniyete karşı her zaman durarak, Helmet yoldaşın intikamını alacak ve ulusal birliği gerçekleştireceklerdir.

Bizler KJK olarak Helmet yoldaşın ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.