Viyana’da Avrupa Kadın Platformu’ndan eylem

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avrupa Kadın Platformu ve Anti-Faşist Kadın Hareketi’nin organizesi ile miting ve yürüyüş düzenlendi.

Viyana’da Avrupa Kadın Platformu ve Anti Faşist Kadın Hareketi’nin organize ettiği yürüyüş Columbuplatz'da başladı ve Karlsplatz'a kadar sürdü.

Avusturya Demokratik Güç Birliği, Kürdistanlıların yanı sıra Türkiyeli sol sosyalist örgütler çevreleri ve Avusturyalı anti faşist kadınların katıldığı yürüyüş öncesinde bir miting düzenlendi. Kobanê’de katledilen üç Kürt kadın şahsında Kürdistan devrim şehitleri ve dünyanın her yerinde erkek şiddetine maruz kalarak katledilen kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından kadınlar yaptıkları pankart ve posterlerin kendi renkleri olan bayrak ve flamalarla Columbusplatz'dan Türk büyükelçiliğine ve Karlsplatz'a doğru yürüyüşe geçti.

Avusturya'da ırkçılık, faşizm, erkek şiddeti başta olmak üzere Türk devletinin işgal saldırılarının da protesto edildiği miting ve yürüyüş boyunca, ''Jin, Jiyan, Azadi", "Es lebe Frauen Bewegung", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Frauen Mörder Erdoğan", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Gerilla intikam, intikam", "Dişe diş kana kan seninleyiz Kürdistan", "TC Kürdistan’dan defol", "Katil Erdoğan", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Öcalan'a özgürlük", "Kürdistan’a statü", "Biji Serok Apo", "Be Serok jiyan na be", "Biji HPG", "Biji YPG", "Biji YPJ", “Bakur, Bajur, Rojhılat hemu kurdın yek welat", “Es lebe Kürdistan", "Es lebe internationale Solidarität", "Siyamonti tu anti faşisti" sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca bildiri ve broşürler de dağıtıldı.