YJŞ: Bu topraklarda örgütsüz olan yok olur

5. yılını kutlayan YJŞ, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve toplumun özgürlüğü için mücadeleyi her zamankinden fazla büyüteceğine dikkat çekti. YJŞ, "Bu topraklarda örgütsüzlük yok olmak demektir" dedi.

Yekîneyên Jinên Şengalê (Şengal Kadın Birlikleri) Genel Komutanlığı, kuruluşunun 5. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugünü başta özgürlük hattımızın mimarı olan Önder Apo başta olmak üzere tüm annelerimize, kızlarımıza ve halkımıza adıyoruz” dedi.
YJA STAR ve YPJ’nin Şengal’i özgürleştirmedeki rolüne dikkat çeken YJŞ, şunları kaydetti:

“Kadınlarımızı, annelerimizi ve toplumumuzu özgürleştirmek, en önemlisi örgütlülüğümüzün kaynağı olan bizim irade, kimliğe sahip olmamızı sağlayan YJA STAR ve YPJ’ye en içten sevgilerimizi, selamlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Şengal kadınları olarak toplumumuz için verdikleri emekleri unutmayacağız ve YPJ bizim için her zaman güç kaynağı olacaktır. Bu esasta şehit yoldaşlarımız ve bu uğurda şehadete ulaşan Gülçin, Nûjiyan, Ezda, Berivan, Arin ve Viyan şahsına tüm onur şehitlerini anıyoruz."

'ÖRGÜTLÜLÜKLE HAYATTA KALINDI'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Bilindiği gibi Êzidîlik tarihi çok eski tarihlere dayanıyor. Medeniyetlerin beşiği olan Mezopotamya’nın kutsal toprakları bu kültür ve inancın şahidi olmuştur. Kaynağını Neolitik Çağ’dan alan asil bir inanç, ahlak ve kültür. Kadın-Anne değerleri, dayanışma, bağlılık, sevgi, yurtseverlik, ahlak, hürmet, cesaret, eşitlik ve adalet ölçütleri üzerine kurulmuştur. Êzidî tarihinde birçok alanda Êzidî kadınlarından bahsedilmiştir. Êzidî kadınların tarihi Xatuna Feyra, Meyan Xatun, Fatê nene, Zero Anne, Stiya Zin gibi tanınmış kadınlarla doludur. Êzidî kadınları Xatuna Feyra’yı kutsal görüyorlar. İnancı için kendini feda eden kadınlar var. Bu hakikat gerçekliğidir. Ancak iktidar güçler hiçbir zaman bu kültürü ve inancı kabul etmedi ve halkımıza dönük katliamlar gerçekleştirdi. Bu katliamlar Êzidî halkımız üzerinde büyük etkiler bıraktı.

3 Ağustos 2014’te insanlığın düşmanı DAİŞ çeteleri halkımıza saldırdığında, bir kez daha ihaneti gördük.  O zorlu günlerde kimse toplumumuzun bu vahşi düşmandan kurtulacağını düşünmüyordu. Biz Êzidî kadınları olarak YPJ Şengal adına örgütlendik ve Êzidî kadınların mücadele kültürüyle mücadele ettik. YJŞ olarak büyüdük. Şüphesiz ki bu kolay olmadı. Çünkü düşman yıllarca kapitalist modernite politikalarıyla özellikle gençlerimizi kültürlerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sistem özellikle kadın ve kızlarımız üzerine yürütüldü.  Toplumumuz büyük acılar çekti, yoksullaştı. Bu yüzden katliamın düzeyinin anlaşılması ve katliama karşı bir direniş sergilenmesi büyük bir emek istiyordu.

'ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİYLE ÖRGÜTLENDİK'

Özgürlük gerillaları YJA STAR ve YPJ’nin bizim uğrumuza sergilediği direniş, Önder Apo’nun fikir ve felsefesiyle tanışmak, Êzidî kadının direniş ruhunu bir kez daha ortaya çıkardı. Bu felsefe ve direniş, irade, inanç, kimlik, güç, örgütlülük ve direngenlik kazandık. Çekilen o zorluklar büyük bir mücadele gücüne dönüştü.  Gerçekten de örgütlülük bizim için ekmek, su kadar ihtiyaçtı. Çünkü bu topraklarda örgütsüz olmak yok olmak anlamına gelir. YPJ olarak bugün her türlü saldırı, politika, propaganda ve düşmanın baskılarına karşı direniyorsak ve cevap oluyorsak şüphesiz ki bu Önder Apo ve şehitlerimizin emeğidir. Bu yüzden Önder Apo’nun özgürlüğü için e gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çünkü en zor süreçte Önder Apo’nun fikirleriyle örgütlendik.
Günümüzde kadınlar, anneler ve kızlar, savuma gücü etrafında kenetleniyor ve örgütleniyor. Bu da bizim için önemli ve anlamlı bir aşamadır. Bu aşamayı Önder Apo’nun özgürlüğü ile özgür bir topluma ulaştırmak için mücadeleyi her zamankinden daha çok yükselteceğiz. Var olmamızın mimarı Önder Apo ve kahraman şehitlerine olan sözümüz bu esasta olacaktır. Bir kez aha tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz, mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”