YJA Star: Attığımız her mermi bir kadının intikamıdır

YJA Star Heftanîn Eyalet Komutanlığı, kadın ve çocuklara yönelik artan taciz ve tecavüzlerin devlet eliyle planlı ve sistematik geliştirildiğini belirterek, saldırılara karşı durmaya çağırdı.  YJA Star, “Attığımız her mermi bir kadının intikamıdır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Heftanîn Eyalet Komutanlığı, sistematik olarak artan taciz ve tecavüzlere dikkat çekerek, “Biz Heftanîn’deki YJA Star gerillaları olarak tüm kadınların intikamını alacağız” vurgusunda bulundu. 

YJA Star’ın açıklaması şöyle:

“Faşist Türk devleti, son yıllarda siyasi, askeri, toplumsal ve özellikle de ekonomik alanda sıkıntı yaşıyor. Devlet sıkıştığı ölçüde, toplumda da suni çelişkiler ve karışıklıklar yaratıyor, özellikle de yaşamsal ahlak, onur ve değerlerle oynuyor. 

AKP-MHP faşist hükümeti her türlü işgalci yöntem, hukuksuz işkence ve kararlarla toplumu ve toplumsal bilinci dönüşüme uğratıyor ve bu şekilde zayıflığını gizliyor, iktidardaki ömrünü uzatıyor. Şoven ve ırkçı söylemlerle toplumu karşı karşıya getirmek istiyor. Libya, İdlib, Rojava, Kuzey ve Güney Kürdistan’da beka adıyla yürüttüğü operasyonlar da bu gerçekliği korumak amacıyladır. En son Heftanîn’de başlattığı operasyonun bir nedeni de budur.

Türk devletinin saldırıları karşısında,  Kürdistan ve dünya bir kez daha eşsiz ve amansız bir direnişe tanıklık ediyor.  Yeni dönem stratejisi ve Önder Apo’nun ‘en büyük teknik insandır’ perspektifi ile kendisini inşa eden çağdaş gerillalar, Heftanîn’de direniyor.  Gerilla, Heftanîn’de bir avuç toprak için günlerce savaşıyor ve bu saldırılar karşısında düşmana büyük bir korku salıyor. Kuşkusuz, faşist Türk devleti ve ihanet çizgisine karşı yürütülen bu savaş, tarihe damgasını vuracak. 

Heftanîn’de gerçekleşen saldırılar, salt Özgürlük Hareketi’nin imha etmeye yönelik değil, aynı zamanda doğayı ve özellikle de tüm yaşamı yağmalamaya yöneliktir. Hem askeri ve siyasi operasyonlar, hem de soykırım ve kadın-çocuklara yönelim, aynı politikanın sonuçlarıdır. Bir ülkenin kadınları, çocukları ve şehitleri, hem toplumun temelidir hem de toplumun manevi değerleridir. Kadınlara ve çocuklara tecavüz edilmesi, şehit mezarlarının yıkılması Türkiye ve Kürdistan toplumlarının iradesini kırmaya yöneliktir.

Zaten son yıllarda Türkiye ve Kürdistan’da AKP hükümetinin desteği ile taciz ve tecavüzler sistematik bir şekilde arıyor. Türk devleti, tüm imkanlarını kullanmasına ve her yıl farklı isimler ve planlarla siyasi ve askeri operasyonlar düzenlemesine rağmen, yine de Özgürlük Hareketi’ni yenemiyor. Bu öfke ile topluma saldırıyor. 

Irkçı ve cinsiyetçi Türk devleti Heftanîn’de işgal operasyonu ile eş zamanlı olarak Kürdistan’da toplumun iradesini kırmak için taciz ve tecavüzlere başladı. Şırnak’ta yaşanan son olay da bu gerçekliği gösteriyor. Bu olay, devlet eliyle özel olarak planlandı. Hatta, olayın yaşandığı yer ile olaya adı karışan asker de tesadüf değil. Botan bölgesi, tüm zulümler ve katliamlara rağmen, Türk devletinin baskı ve zulmüne karşı kendi iradesi ve direnişi ile karşı durmuş ve aynı zamanda  Kürtlüğün kültür ve geleneklerinin korunduğu yer olmuştur.  Efrîn işgalinde yer almış bir asker ise özel olarak seçilmiştir. Başta Botan’ın direnişçi halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkı bu saldırılar karşısında duyarlı olmalı. Bu saldırıları kabul etmeyen ve ayağa kalkan kadın ve gençleri de Cenga Heftanîn ruhuyla selamlıyoruz. 

Kuşkusuz, Heftanîn’de yürütülen direniş, bu kirli ve erkek egemen saldırılara cevap oluyor. Biz Heftanîn’deki YJA Star gerillaları olarak tüm kadınların intikamını alacağız.

Eylemleri ve tililileri ile bu cenge ses veren kadın gerillalar, tüm kadınların intikamını alma öfkesiyle vuruyor. Mahallede yürüyemeyen, tecavüze uğrayan, evinde şiddet gören, iş yerinde hakları ihlal edilen kadınlara ses oluyor. Coşkulu ve uzun saçları ile gerillalar, büyük bir cesaret ve fedakarlık ile düşman çeperlerini yıkıyor. Atılan her mermi bir kadının intikamı, bir mevzinin yıkılması, egemen erkek zihniyetinin yıkılmasıdır. Bu cenk, tüm kadınların cengidir. 

Heftanîn’de gerillalar Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması, komutan Esmer, Nucan, Ararat, Berivan, Zeryan, Amara, Zeynep ve Viyan’ın direniş ruhuyla, tüm Kürdistan ve Türkiye kadınları ile Kürdistan toprağını koruyor. 

Özgürlük Hareketi olarak tüm Kürdistan ve Türkiye halklarını, özellikle de özgürlük isteyen kadın ve gençleri, bu kirli ve ahlaksız saldırılar karşısında durmaya çağırıyoruz.  Biz halkız, kadınız, haklıyız. Eğer birlik olursak, hiçbir güç karşımızda duramaz."