YJA STAR gerillaları 8 Mart’ı kutladı

Medya Savunma Alanları’nda 8 Mart kutlandı. YJA Star gerillalarının katılımı ile 8 Mart kutlandı. Kutlamaya YJA Star komutanlarından Tekoşin Toprak da katıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kürdistan dağlarında onlarca gerillanın bir araya geldiği törenle kutlandı.

PKK, PAJK, YJA STAR ve HPG bayraklarının asıldığı tören alanında çok sayıda gerilla bir araya gelirken törene ayrıca YJA STAR komutanlarından Tekoşin Toprak, Eylem Roni, Süreç Zagros, Rojda Sêrt, Şevin Mardin de katıldı.

TOPRAK: 8 MART TÜM BEDEL ÖDEYEN DÜNYA KADINLARININDIR

Törene katılan tüm gerillaların 8 Mart’ını kutlayan YJA STAR komutanlarından Tekoşin Toprak 8 Mart’ın kendileri için hem bir anma hem bir kutlama hem de mücadeleyi yükseltme günü olduğunu belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecritin devam ettiği ve buna karşı tarihsel direnişlerin yaşandığı bir dönemde kutladıkları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün direnen ve bedel ödeyen Mezopatamya, Kürdistan, Ortadoğu ve dünya halkları kadınlarının olduğunu söyledi.

“Sema Yüce, Sakine Cansız ve Mazlum Doğan’ların direniş ruhu bugün 8 Mart ruhuyla direnişçi Leyla Güven ve Nasır Yağız şahsında devam etmektedir. Önder Apo’nun 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapma mücadelesi çerçevesinde kadın-ana kültüründe ısrar Leyla Güvenleri ortaya çıkarmış, dağlarda hayat bulmuş ve bizler de bugün bunu anıyor ve kutluyoruz” diyen Toprak, 8 Mart’ın kendileri için bir yaşamsal mücadele zemini ve gerekçesi olduğunun altını çizdi.

Toprak, “Bizler dağlarda özgür kadın kimliğinin devamcıları olarak gerilla mücadelesi verenler tüm direnen dünya kadınlarına başarı sözü veriyoruz. Faşizmi yıkacağız, tecriti kaldıracağız” dedi.

KUTLAMA HALAYLARLA SONA ERDİ

“Jin jiyan azadi”, “Biji Serok Apo”, “Bi can bi xwin em bi terene ey Serok”, “Biji 8’ê Adarê” sloganları ile bitirilen konuşmaların ardından Kürdistan özgürlük gerillaları teker teker selamlaşarak 8 Mart’ı kutladı.

Törenin ardından ateş yakan gerillalar halaylar çekti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları yakılan dev ateşin etrafında söylenen türküler ve çekilen halaylar ile son buldu.

GERİLLALARDAN 8 MART MESAJI...

Tören esnasında YJA Star ve HPG gerillaları 8 Mart’a ilişkin görüşlerini dile getirdi:

YJA Star Gerillası Evin Zilan: Kürdistan dağlarında böylesi önemli bir günü kutlamak benim için çok önemli.

Kürdistan’dan dünyaya umut olduğunun bilincini tazelediğimiz bir gün. Önder Apo üzerinde ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevlerine öncülük eden DTK Eşbaşkanı Leyla Güven şahsında tüm Kürdistanlı ve dünyalı kadınların 8 Mart’ını da kutluyorum.

YJA STAR Komutanlarından Süreç Zagros: Bu günü bizim için bu kadar anlamlı ve örgütlü kılan şehitlerimiz ve Önder Apo’dur. Faşizme karşı kadınların örgütlülüğünü ve örgütlü bilincini yükseltmesi önemlidir.

Serhildan Can ve Sterk Amed isimli YJA STAR gerillaları: Barış Annelerine ve tüm annelere teşekkür ediyoruz. Kadınların en doğal ortamı olan dağ ortamında kutlamak bizim için daha anlamlıdır.

HPG gerillası Mirkan Karker: Kadın direnişinden büyük güç alıyorum. PKK bir kadın partisidir, Kürdistan kadınları Rojava’da devrim yapmış, faşizme karşı direnmiş ve büyük öncülükler gerçekleştirmiştir.

YJA STAR gerillası Nujin Bagok: Ben yeni bir gerillayım ve ilk kez 8 Mart kutlamalarına katılıyorum.