YJA STAR gerillaları: Önderlik ile yeniden doğduk

YJA STAR gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğduğu 4 Nisan'ın, Kürt halkı ve kadını için 'yeniden doğuş' olduğunu belirtti.

4 Nisan 1949, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Urfa’nın Amara köyünde dünyaya geldiği tarih. On yıllardır Kürt halkı, Öcalan’ın doğum gününü bir kişinin doğum günü olmasının ötesinde eylem, etkinliklerle kutluyor, alanlarda bir araya geliyor ve fidanlar dikilirken, hatıra ormanları oluşturuluyor. 2009 yılında Amara’da gerçekleştirilmek istenilen kutlama törenlerine polisin saldırması sonucu onlarca kişi yaralanmış, Mustafa ve Mahsum isimli 2 kişi yaşamını yitirmişti. Ardından yapılan her kutlamada bu iki isim de sembol haline gelmişti. 

Kürdistan özgürlük gerillaları, 4 Nisan’ı ağaç dikerek, şarkılar söyleyerek kutluyor. 4 Nisan’ın kendileri için ifade ettiği anlam ve önemi sorduğumuz gerillalar, "Bir halkın yeniden doğuşu" diyor.

'YENİ BİR BAKIŞ AÇISI EDİNDİK'

Çayan Kürdistan isimli YJA Star gerillası, 4 Nisan’ı özelde Kürdistanlı ve genel olarak ise tüm dünya kadınlarına armağan olarak gördüklerinin altını çizerek, şunları sösyledi:

“Sadece Kürdistan halkının doğuşu olarak bir anlam biçmek 4 Nisan’ı tanımlamaya yeterli gelmeyebilir. Mazlumlar'ı, Semalar'ı ortaya çıkaran 4 Nisan gerçekliği bir halkın uyanışına vesile olmuş, dünya mücadele tarihine ve kadın mücadele tarihine adını yazdırmıştır. Leylalar'ı ortaya çıkarmış, ilham olmuştur. Önderliğin doğuşu ile beraber dünyaya farklı bir bakış açısı geliştirdi Kürdistan halkı, kadınlar ve dünya halkları... Önderlik kadını hapsolduğu dört duvar arasından çıkararak köleleştirilmiş yaşamdan çekip aldı ve öncü misyon biçti. Yeniden doğuş ve dirilişi ifade ediyor 4 Nisan. Kadının sözü dinlenmez iken ve kadın bir yere sahip değilken bir misyon sahibi oldu dünyada."

'DÜŞMANA EN BÜYÜK DARBEYİ BİZ VURACAĞIZ'

Kürdistan, tecridi kırmak için fedai ruh ile mücadele yürüteceklerini söyleyerek, “Süreç bizden fedai ruhunda eylemsellik bekliyor ve biz gerillalar da bu militanlık duruşunun sahibi olacağız” dedi. Taktik, stratejik gerilla tarzı ne istiyorsa o minvalde hareket edecekleri vurgusunu yapan Kürdistan, "Düşmana en büyük darbeyi biz kadınlar vuracağız, İmralı’da tecridi kıracak, faşizmi yıkacağız. Üzerimize düşen görevleri yerine layıkıyla yerine getireceğiz” dedi. 

'4 NİSAN ÖRDÜKLERİ BETONU YIKMIŞTIR!'

YJA Star gerillası Jiyan Kobanê, şöyle konuştu:

“Üveyş Ana'dan dünyaya gelen çocuk bugün Kürt halkının tüm inkâr, imha ve soykırım politikalarına rağmen bitirilememiş olduğunu tüm dünyaya ispatlamış ve bunu yaparken kadınlara da öncülük misyonu biçen bir dünya önderliği ortaya çıkarmıştır. Kürdistan hayali üzerine örülen beton 4 Nisan ile birlikte kırılmıştır. Aynı zamanda bizim de doğuşumuzdur. Özelde kadınların yeniden doğuşudur 4 Nisan. Sara, Beritan ve Zilanlar'ın öncülüğünü yaratan Önder Apo, Leylalar'ın da çıkışının önderidir."

'DOĞUŞ, DİRİLİŞ, İNTİKÂM GÜNÜ!'

YJA Star Gerillası Deniz Avent, "Bir halkın aşk ve dirilişinin doğuşuna tekabül eden bir tarihten bahsediyoruz. Aynı zamanda soluksuz ve sonsuz bir mücadeleyi kendisiyle birlikte getirdi. Somut bakıldığında bir kişi şahsında bir toplumun, bir halkın, Kürdistanlı kadınların yaşam ve doğuşuna şahit olduğumuz bir tarihtir” dedi. 

Gerilla Tijda Jiyan da şunları söyledi: “Önderliğin doğuşu varoluştur, oluşum ve yeni yaşamdır. Bir halkın bir Önderlik şahsında varoluş ve oluşumunun farkına varıştır 4 Nisan. Önderlik halkın umudu oldu. Önderliğin doğuşu öncesinde çekilen acılar Üveyş Ana'nın çektiği doğum acılarından, sancılarından sonra örgütlü sancılara dönüşmüş ve yaşanan hiçbir acı 4 Nisan doğuşu gibi olmamış, günbegün sağalmıştır. Bahar 8 Mart ile geliyor, 21 Mart’ta direniş gürleşiyor, şaha kalkıyor, 4 Nisan ile bu direniş daha da büyük bir anlam kazanıyor. Bu düzeye taşıyan ise Önder Apo’nun doğuş, mücadele gerçekliği oluyor."

YJA Star gerillaları, zindanlarda ve dünyanın birçok merkezinde faşizme ve tecride karşı devam eden açlık grevlerinin eylemcilerini de selamladı.