YJA Star gerillaları: PKK bir insanın özgürleşebileceği tek yerdir

PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan YJA Star gerillaları, bir insanın özgürleşebileceği tek yerin PKK olduğunu belirtti.

Kadın gerillalar olarak gerçek yaşamı PKK'de bulduklarını ve bu yaşamda Kürt halkını, Kürdistan topraklarını savunduklarını söyleyen YJA Star gerillaları, PKK'nin bir insan için zirve olduğuna vurgu yaptı.

PKK'yi kuran ve 43 yıldır yenilmez olmasını sağlayanın Kürt Halk Önderi olduğuna dikkat çeken YJA Star gerillaları, kendilerinin de Kürdistan dağlarında kanlarının son damlasına kadar mücadele edeceklerini belirtti.

YJA Star gerillaları, PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümüne ilişkin duygu ve düşüncelerini aktardı.

 

Avesta Cûdî: PKK'yi anlatmaya kelimeler yetmiyor. Topluma yeni bir yaşam verdi. Bu yaşamda yeniden doğmuş gibi oluyorsun. Ben de gerçek yaşamı PKK'de buldum. Bedenen ve ruhsal olarak huzurlu yaşadığım yer burası. Herkes sistemdeki yaşamın gerçek bir yaşam olmadığını biliyor. Sistemde fiziki olarak yaşıyorsun ama o ruhun, o kalbin sana ait olmadığını biliyorsun. Bir insanın özgür yaşayabileceği tek yer PKK'dir.

 

Canfeda Rûbar: PKK benim için bir insanın ulaştığı zirvedir, Önderlik ve insanlık gerçekliğini anlamadır. Her ne kadar Önderliği görmesek de, PKK'yi Önderliğin kitaplarıyla tanısak da PKK bizi ona daha fazla yaklaştırıyor, kendini daha iyi tanımanı sağlıyor.

PKK insana sevmeyi, umut etmeyi, başarmayı kazandırıyor. Bir amaç, bir dava için yaşamanı sağlıyor. PKK bizim için zirveye ulaşmak demektir.

 

Stêrk Amed: PKK özgürlüğün yoludur. Özgürleşmeyi PKK'de gördüm. Gerillaya katıldığımda keşke önceden PKK'yi tanısaydım, keşke önceden gelseydim dedim.

Bir kadın olarak toplumda kendini ifade edemiyorsun. Fakat PKK'de kendimizi tanıdık, mücadele ediyoruz, savunmamızı yapıyoruz, PKK bize bu şansı tanıdı.

YJA Star gerillaları olarak mücadelemizi daha da büyütmek istiyoruz. Kimliğimi PKK'de buldum ben, yeniden doğmuş gibi oldum. PKK'deki yaşamı kelimelere dökemiyorum, çünkü çok farklı bir his. Bir kadın olarak dağa geliyorsun ve kendini yeniden yaratıyorsun. PKK'nin bir insan için ne ifade ettiğini ancak yaşayarak görebiliyor insan. PKK benim için güzelliği barındıran bir yaşamdır. Bu yaşamda kendimizi, halkımızı ve topraklarımızı savunuyoruz.

 

Zîlan Banê: PKK'ye katıldığımdan beri Önderliğin fikirlerini anlamak için yoğunlaştım. Çünkü Önderliğin düşüncesini anlayan bir insan kendini özgürleştirir. Belki bazılarına propaganda gibi gelecek ama bu gerçeği PKK'de görüyorsun, şehitlerde görüyorsun. Kürtlerin yıllardır nasıl ölüm uykusunda kaldığını görüyorsun. Şu an birileri ihanet yolunu seçmiş olabilir ama Kürtler Önderlik sayesinde mücadele etmeyi ve direnmeyi tercih ediyorlar.

PKK denildiğinde benim aklıma ilk gelen şey özgürlük, ilk gelen görüntü ise Önder Apo'dur. Çünkü 40 yıldır ayakta duran bu örgütü Önderlik kurdu. Biz de Rêber Apo'nun savaşçılarıyız. Bu dağlarda kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

 

Raperîn Gabar: Önderliğin de dediği gibi PKK şehitlerin partisidir. Bu yüzden PKK insanda çok farklı hisler yaratıyor. PKK'deki yoldaşlık ilişkileri herkesi etkiliyor. PKK'de bir kadın olarak daha inançlı, daha güçlü ve daha iradeli hale geliyor insan.

 

Mitra Cûdî: PKK onurlu direnişin ve mücadelenin yeridir. PKK'deki yoldaşlık, mücadele, irade başka hiçbir yerde yok. Bu anlamda PKK diğer örgütlerden çok farklı. PKK'deki yaşamı tarif etmeye kelimeler yetmez.