YJA STAR: Tekoşin arkadaşın silahını yerde bırakmayacağız

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, hava saldırısında şehit düşen askeri konsey üyesi Tekoşin Amanos'u saygıyla andı. Komutanlık, “YJA STAR gerillalarının Tekoşin arkadaşın silahını yerde bırakmayacaklarını belirtiyoruz” dedi.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“YJA STAR askeri konsey üyemiz Tekoşin Amanos (Ceylan Yaşar) arkadaşın 2019 yılının Ağustos ayında Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu şehadete ulaşmıştır.  

Tekoşin Amanos arkadaşımızın sicil bilgisi şöyledir:

Kod Adı: Tekoşin Amanos
Adı Soyadı: Ceylan Yaşar
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Sabriye – İzzet
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ağustos 2019 / Medya Savunma Alanları

Özgürlük hareketimiz açısından çok büyük ve değerli bir şehidimiz olan Tekoşin Amanos arkadaşın değerli ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, Tekoşin arkadaş şahsında tüm şehitlerimizin anısını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

Genel özgürlük hareketimiz kadar kadın özgürlük hareketimiz açısından da Tekoşin arkadaşın mücadelemiz içindeki rolü oldukça belirleyici ve önemlidir. Çok genç yaşta mücadeleye katılan Tekoşin arkadaş gençliğin verdiği heyecan, coşku ve büyük bir özveriyle gerilla mücadelemizde yüksek bir performansla çalışmalara katılmış, bulunduğu her ortamda canlı, dinamik ve heyecanlı katılımıyla hem savaşçılarının hem de tüm arkadaşlarının yüreğinde silinmez izler bırakmıştır. Tekoşin arkadaş kavganın en zorlu dönemlerinde, savaşın en kızgın anlarında dahi ölümün üzerine kahramanca gitmiş asla kavganın kıyısında köşesinde kalmamış ve dalgalarla savaşmıştır. Hesapsız, emekçi ve sade katılımıyla genç yaşına rağmen ağır sorumluluklar üstlenerek kısa sürede komutanlaşmıştır. Komuta tarzında kadın erkek demeden tüm arkadaşlarla ilgilenmiş, eğitmiş ve yaşamın ayrıntılarında gösterdiği duyarlılıkla herkesin gönlünde yer edinmiştir. PKK ve YJA STAR komutasının emekçi, fedakar ve cesaretli bir temsili olmuştur. Azimelerin, Zelallerin, Çiçeklerin, Gülbaharların Reşitlerin ve Armançların topraklarında Botan’da ilk şekillenmesini almış, orada gerillalaşmış ve komutanlaşmıştır. Botan topraklarında ve şehitlerimizin komutasında şekillenen Tekoşin arkadaş mücadele yaşamı boyunca özgür kadın komutanlaşmasının en önemli örneklerinden biri olmuştur. Botan, Zagros ve Xakurkê alanlarında ve mücadelenin en zorlu yerlerinde görev yürütmüş, hiçbir zorluk Tekoşin arkadaşı yıldıramamış, gerçekleştirilen etkili eylemlerin hemen hepsine katılımıyla özgür kadın komutanlaşmasının imzasını atmıştır.

TEKOŞİN YOLDAŞIN ANISINA BAĞLI KALACAĞIZ

YJA STAR askeri konsey üyemiz olan Tekoşin arkadaş düşmanla girdiği çatışmaların hiçbirinde geri adım atmamış, teke tek dövüşte yenilmemiş, hiçbir düşman ordusu Tekoşin arkadaşı durduramamıştır.

Halkımız ve özgürlük tutkunu kadınlar bilmelidir ki Tekoşin yoldaş kadim bir geleneğin, ahlakın ve kültürün içinden gelmiş ve bu değerlere bağlı biri olarak halkımızın ve Kürt kadınlarının özgürleşmesine hayatını adamıştır. Kadın özgürlük ordusu YJA STAR olarak bu davanın inançlı militanı ve özgürlük çizgisinin büyük savaşçısı Tekoşin yoldaşın mücadelesine sahip çıkarak anısına bağlı kalacağız. Uğruna mücadele ettiği tüm değerleri büyütecek, mücadeleyi yükseltecek, Önder Apo ve halkımızı özgürleştireceğiz. Kadınların hak ettikleri özgür yaşamla buluşturacağız.

Fedai ruhuyla tüm Kürdistan gençliğinin nasıl bir yaşam ve duruş içinde olması gerektiğini gösteren Tekoşin yoldaşımız da devrimci bir yürüyüşün sahibi olarak Kürt gençliğine dağlardan onurlu bir yaşam ve gerillacılık çağrısıdır. Onuruna ve özgürlüğüne bağlı olan tüm gençlerin ve kadınların dağlardan yükselen bu direniş çağrısına cevap olması, şehitlerin yolunda özgürlük mücadelesini yükseltmesi gerekmektedir.

Gerilla mücadelesinin efsaneleştiği ve efsane kişilikler yarattığı dağlarda mücadele ve direniş zaferi garantilemektedir. Özgürlük kazanacak, kölelik, teslimiyet ve her türlü gericilik yok olacaktır.

Başta YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı olarak Kürdistan özgürlük mücadelesinin yiğit komutanlarından Tekoşin arkadaşın yarım kalan özgür Kürdistan ve özgür kadın hayalini gerçekleştirme sözünü veriyor, YJA STAR gerillalarının Tekoşin arkadaşın silahını yerde bırakmayacaklarını belirtiyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”