YJA Star: Zafer Newrozlaşan halkımızın olacaktır

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı: Her Kürt kadını, her Kürt genci, her Kürt anası, her Kürt büyüğü bu Newroz’u en coşkulu haliyle karşılamalı ve özgür yarınların mücadele zeminine dönüştürmelidir. İnanıyoruz ki zafer Newrozlaşan halkımızın olacaktır.

NEWROZ AÇIKLAMA

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Newroz Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık, “Önderliğimizin yarım asrı aşan özgürlük yürüyüşüyle gerçek anlamına kavuşan Newroz’u başta Önderliğimiz olmak üzere, serhildanlarıyla Newrozlaşan halkımıza ve Newroz ruhuyla bütünleşen herkese kutluyoruz. Halkımızın üzerine çekilmek istenen karanlık perdeyi bedenlerini meşaleleştirerek yırtan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan başta olmak üzere Zekiye, Rahşan, Ronahi, Berivanlar ve Semalar’ın şahsında Newroz şehitlerimizi anıyor, kutsal anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” dedi.

HALKIMIZ ‘BIJÎ RÊBER APO’ ŞİARI İLE ALANLARA AKACAK

“Kara kışın ardından gelen bahar tüm canlılar için yeni yaşam anlamına gelmektedir” denilen YJA Star açıklamasında, “Toprağın binbir rengiyle tohumlandığı bahar yenilenme, yeşerme, gelişme ve büyümedir. Kara kışa direnen her dal tomurcuklanarak yeşile durur. Doğanın her hücresinden yaşam fışkırır. Bu anlamıyla bahar karanlığın zulmünden kurtulmanın müjdecisidir. Uğruna en güzel şiirlerin dile geldiği, en güzel türkülerin söylendiği, sonu gelmeyen romanların yazıldığı mevsimdir bahar. Önderliğimizin 1973 Newroz’unda Çubuk Barajı’nda gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından PKK baharın yeni şiiri, ezgisi, sonsuz romanı olmuştur. Halkımızın direniş destanının yeniden doğuşuna tanıklık eden Ankara’nın soykırımcı zihniyeti, Amed’ten yükselen özgürlük haykırışları karşısında bir Newroz gününde yerle bir edilmiştir. 1973’ten bu yana gelişen süreçte her Newroz; halkımızın direncini biraz daha artırmış, halkımızı sömürgeciliğin her türlü dayatmalarını boşa çıkaran bir güce ulaştırmıştır. Kendi öz topraklarından sökülmeye çalışılan halkımız, her baharda yenilenen doğa misali binlerce yıllık toprağına sadık kalarak yeniden yeşermiş, en güzel evlatlarının kanıyla sulanan toprağın derinliklerine bir daha sökülmemecesine kök salmıştır. Özünde Newroz halkımızın özgürlük bayramıdır. Fakat sömürgercilik gerçeği karşısında Newroz bizler açısından isyan, serhildan, direniş zamanına dönüşmüştür. Biliyoruz ki ancak büyük direnerek ve özgürlüğü yaratarak Newroz’u yeniden bayramlaştırabiliriz. Toprağı sömürgeleşmiş, insanı köleleştirilmiş, Önderliği İmralı kayalıklarına prangalanmış bir halkın Newroz’u; baharın yenileyen enerjisiyle mücadeleye dönüşürse anlam kazanabilir. PKK’nin çıkışıyla birlikte halkımız her Newroz’u canı pahasına da olsa böyle karşılamıştır. Önderliğimizin esareti Newroz’u yeni bir anlama büründürmüştür. Bu anlamda her Newroz bizler için Önderliğin özgürlüğüne atılan bir ilmek olmuştur. İnanıyoruz ki bu Newroz’da da halkımız bir kez daha ‘Bijî Rêber Apo’ şiarlarıyla meydanlara akacak ve bu Newroz zamanlarını da birer özgürlük zamanına dönüştürecektir” diye belirtildi.

KADINLAR VE GENÇLERİ KURDISTAN DAĞLARINDA YAKILAN ATEŞİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYIORUZ

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“Demirci Kawalar’dan günümüze Dehaklar’ın isimleri değişse de zulmün mekanı değişmemiştir. Nasıl ki bundan binlerce yıl evvel Dehaklar Kürt gençlerinin beyinlerini yiyerek varlıklarını sürdürmeye çalışıyorduysa bugün de aynı Dehaklar AKP ve MHP adlarını almış, özel savaş yöntemleriyle Kürt gençlerini hafızasızlaştırmaya çalışarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. Uyuşturucu, fuhuş, spor, popüler kültür araçları çağdaş Dehaklar’ın yeni beyin yeme yöntemleridir. Eğitim sistemi içinde eritilerek, kendi toplumsal gerçeğine yabancılaştırılan, binlerce şehidin kanının döküldüğü yerlerde düzenlenen eğlencelere koşan her genç farkında olmadan Dehaklar’ın sofrasına sunulmuş, kendi olmaktan çıkarılmış, hafızasızlaştırılarak araçsallaştırılmıştır. Dehaklar’ın toplumun geleceği olan gençler üzerindeki hafızasızlaştırma politikaları karşısında Kawalar binlerce yıl önce dağlarda ateşler yakmış gençlerin beynini yiyen zalimleri yenmenin yol ve yöntemini göstermiştir. Bu anlamda Zap’ta, Xakurkê’de, Metîna’da yakılan her ateş Kawa’nın zalimin beyninde patlayan örsünün günümüze yansıyan kıvılcımlarıdır. Girê Cudî’de ‘Agir Berde Erşê Romê’, ‘Dilê Enqerê dişewite’ diyen sesle, binlerce yıl evvel yine Garê dağlarının zirvesinde ateşler yakarak özgürlüğü müjdeyelen ses aynıdır. Tarihin en anlamlı haliyle Kurdistan gerillasında dile gelmiş, bir Newroz arifesinde özgürlüğün ateşi yine dağlarda yakılmıştır. Kurdistan’ı cehenneme çevirmek isteyen, gençlerinin beynini yemeye çalışan AKP-MHP faşizmine Kawaca cevap verilerek binlerce yıl önceki çağrıya ses olunmuştur. Yanan sömürgeciliğin zigguratları, duyulan özgürlüğün sesi olmuştur. Bu anlamda başta kadınlar olmak üzere tüm gençleri dağlarda yakılan özgürlük ateşini daha da büyütmeye ve özgür yarınları birlikte yaratmaya çağırıyoruz. Özel savaşın insanı düşüren, beynini boşaltan, yüreğini hırsızlayan, hafızasızlaştıran politikaları karşısında dağlar tek çaredir. Dağlılaşan her genç kadın ve erkek halkının özgürlük müjdecisi, Dehaklar’ın beynine inen örs olacaktır.

YENİDEN KAZANMANIN BAŞLANGICIDIR NEWROZ

Kadını özgürleşmeyen toplumun özgürleşemeyeceği belirlemesi en çok da Kürt kadınında somutlaşmıştır. Zekiye Alkan Amed surlarında kendisini Newrozlaştırarak Amed’i bir serhildan kentine dönüştürmüştür. Rahşan’ın İzmir Kadifekale’de Newrozlaşarak toprağından koparılarak metropollerin dar ve kirli sokaklarına sıkıştırılan Kürt halkının kendisine giydirilmeye çalışılan kölelik elbisesini asla giymeyeceğini haykırmıştır. Ronahi ve Berivan Avrupa uygarlığı karşısında Newrozlaşmış, Sema zindan gerçekliği ile dayatılan kimliksizleştirme politikalarını kendinde ateşe vererek Kürt halkına güneşli günlerin aydınlığını hediye etmiştir. Kadını Newrozlaşan bir halkın da Newrozalaşacağının ispatı olan her bir Newroz şehidi Kürt Halkı’nın yeni yaşamı yaratan öncü güçleri olmuşlardır. Yeni yaşam ise Kürtler açısından PKK gerçekliği içinde yaratılan yaşamın adıdır. Nasıl ki Kürtsüz bir Kurdistan imkansızsa PKK’siz bir özgürlüğünde mümkün olamayacağı her bir Newroz şehidinin şahsında açığa çıkmıştır. Bu anlamda PKK’yi Newroz partisi, Kürt Halkını Newroz Halkı, Önderliği’ni Newroz Önderliği kılan da şehitlerin yarattığı bu Newrozlaşma gerçekliğidir. Onurlu yaşamak isteyen her insan Newrozlaşan bu gerçeklik içinde yer almalıdır. Beynini, ruhunu sistemin tüm kirlerinden arındırarak, sade yaşamın, güzel, iyi, doğru ve özgür yaşamın adı olan PKK ile kendi Newroz ateşini yakmalıdır. Bu anlamda her Newroz yeniden başlamak demektir. Faşizmin gölgesinde, sömürgeciliğin kişiliksizleştirdiği, değerden düşürdüğü ne varsa yeniden kazanmanın başlangıcıdır Newroz. Bu bilinçle kendine ‘İnsanım’ diyen herkesi bu Newroz’da bir adım daha kendisi olmaya, sömürgeciliği yanan Newroz ateşlerinde yakmaya çağırıyoruz. Her Kürt kadını, her Kürt genci, her Kürt anası, her Kürt büyüğü bu Newroz’u en coşkulu haliyle karşılamalı ve özgür yarınların mücadele zeminine dönüştürmelidir. İnanıyoruz ki zafer Newrozlaşan halkımızın olacaktır.

YJA Star gerillaları olarak bu Newroz’u mücadelenin en ağır koşullarında yüreğimizde halkımıza duyduğumuz sevgi ve güven, Önderliğimize duyduğumuz özlemle karşılıyoruz. Mevzilerimizde kutlayacağımız bu Newroz’da Önderliğimize yaşatılan ağır esaret ve halkımızın uğradığı zulmü bir an olsun aklımızdan çıkarmadan namlularımızın ucundaki kıvılcımlarla, kin ve öfkemizle Newroz ateşini gürleştireceğiz. Bu anlamda Mazlum’lardan Semalar’a PKK’nin ateşten bir gömlek olduğu gerçekliği temelinde ateş olup ruhumuzun, beynimizin, yüreğimizin cellatlarını kül edeceğiz. Sözümüz Önderliğimize, halkımıza ve ölümsüz Newroz şehitlerimizedir. Özgürlüğün müjdesi en kısa zamanda dağlarda kadın gerillaların tililileriyle bir kez daha haykırılacaktır. Newroz Pîroz Be!”