YJA Star: Zîlan kadının özgürlük pusulasıdır!

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Zîlan mevzilerde savaşan, metropollerde çarpışan, zindanlarda direnen, sokaklarda ‘jin, jiyan, azadî’ sloganıyla serhildanına kalkan kadının özgürlük pusulasıdır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Yaşama çağrının adı olan Tanrıçamız Zîlan’ı şehadetinin yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Zîlan’ın yaratmış olduğu doğru savaşım çizgisinde fedaileşen Sema Yüce, Gulan (Filiz Yerlikaya), Gulçiya Gabar, Leyla Sorxwîn, Hêjar Zozan, Bêrîvan Zîlan, Raperîn Amed, Kînda Zîn, Leyla Wan öncü komutanlarımızın yarattığı özgürlük mirasına sahip çıkacağımızı ifade ediyor, tüm özgürlük şehitlerimize Zîlan şahsında verdiğimiz başarı sözümüzü yineliyor, anılarına layık olmanın gereği zafere değin bu yolda mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizin iddia ve kararlılığını belirtiyoruz” dedi. 

ZÎLAN FEDAİ ÇİZGİDE YENİ YAŞAMI YARATAN KADININ TARİHSEL SEMBOLÜDÜR

“Her toplumun tanrıları, tanrıçaları, emrine girdiği kutsalları vardır. Halk gerçekliğimizde bu kutsallar şehitlerimizdir” denilen Komutanlık açıklamasında, “Şehitlerimiz uğruna mücadele ettikleri değerler için canlarını sakınmadıkları için halkımız tarafından kutsanmışlardır. Kendisi adına söyleyecek sözü kalmayan, dili kesilen, sömürgeden beter bir şekilde talana uğrayan halkımızın kaybettiği değerler, şehitlerimiz tarafından yeniden bulunmuştur, yeniden kazanılmıştır. Halkımız kendisi için en yüce anlamları ifade eden değerleri şehitlere atfetmiştir. Şehitler şahsında kendisini yeniden tanımlamış ve insanlık aleminde hak ettiği yere şehitler gerçeğiyle ulaşmıştır. Her şehit halkımızın kazanılan yeni bir değeridir. Bunu yaratan Önder Apo’nun tarzı, şehitlere, şehitliğe olan yaklaşımıdır. Önderlik her şehadeti güçlü bir şekilde anlamlandırarak yaşayan bir değere dönüştürmüştür. Her şehitte sonsuz kılınan değer halkımızın kesinleşen zaferinin yolunu açmıştır. Bu nedenle Önder Apo’ya dönük komplolarda özgürlük savaşçıları canlarını cayır cayır yakmaktan çekinmemiş, bombaları sömürgecilikte patlatarak Önderlik çizgisine bağlılıklarını göstermişlerdir. Öncümüz Zîlan da Önder Apo’nun bu tarzını çözümleyerek kendisi için esas almış ve Önder Apo’nun insanlığın değer yaratıcısı olduğunun bilincinde olarak Önder Apo’yu sahiplenmiştir. 6 Mayıs 1996 yılında Önder Apo’ya dönük sömürgeci Türk güçlerinin gerçekleştirdiği bombalı saldırı karşısında kendisini örgütleyerek sömürgeciliğin kalbinde patlayan bomba olmuştur. Her koşulda Apocu militanlık ölçülerine bağlı kalan Zîlan, eylemiyle herkesin emrine girdiği komutan, üzerine yemin edilen kutsal bir değere dönüşmüştür. Eylemiyle neolitikten süzülmüş tanrıçalık ruhunu yeniden dirilten Zîlan, fedai çizgide yeni yaşamı yaratan Kürt kadınının tarihsel sembolüdür.  Zîlan, Apocu çizgide yürüyen kadının atom bombası gücünde gelişim göstereceğinin ifadesidir” diye belirtildi.

BİZİ YÜRÜTEN GÜÇ ŞEHİTLER GERÇEĞİMİZDİR

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“Özgürlük mücadelemiz bugünlere kolay gelmemiştir. Sınırları cetvelle çizilmiş Ortadoğu gerçekliğinde dünyanın en barbar ordusu karşısında savaşmak ve ayakta kalmak ancak şehitlerimizin eşsiz emeğiyle mümkün olabilmiştir. Bizi yürüten güç her zaman için şehitler gerçeğimiz olmuştur. Zorluklarda şehitlerimiz öne atılmış ve engellerin aşılmasında canlarını bedel vermişlerdir. Zîlan gerçekliğinde engelleri ortadan kaldırma anlayışı en üst düzeyde yaşanmıştır. Zîlan fedailik çizgisi özgürlük mücadelemizde yeni tarzın, gerillacılık anlayışında yeni bir zirvenin adıdır. Zîlan demek; fikir-zikir-eylem birlikteliğinin kusursuz işlemesi demektir. Zîlan, komple zafer kişiliğinin savaştaki fedai çizgi komutanıdır. Zîlan bir özgürlük doğurucu olarak ardıllarını yaratmış ve binlerce özgürlük aşığı Zîlan çizgisinde buluşarak özgürlüğe doğru yürümüştür. Bugün Kurdistan’ın dört bir yanında son teknoloji silahlar karşısında, insanlık dışı kimyasallara karşı savaşanlar Zîlan fedai çizgisini esas alanlardır. Zîlan savaşan kadının tanrıçası, yüz sürdüğü mabedi, güç aldığı ruhudur. Zîlan mevzilerde savaşan, metropollerde çarpışan, zindanlarda direnen, sokaklarda ‘jin, jiyan, azadî’ sloganıyla serhildanına kalkan kadının özgürlük pusulasıdır. Bizler YJA Star gerillaları olarak Zîlan’ın bize çağrısı olan özgürlük manifestosunun gereklerini yerine getirmek için sömürgeci faşizm karşısında sonuna kadar savaşmayı esas alıyoruz. Zîlan’a bağlılığın gereği budur ve sonuna kadar buna sahip çıkmakta ısrarcıyız.

Halkımızın yeniden doğuşu toprağın altında filizlenen bir bitkinin güneşle buluşmasının ötesinde bir anlama sahiptir. Toprağı bile bırakılmayan, üstü betonlarla örtülen bir ülkede özgürlük filizlerini yeşertmek, Önderliğin deyimiyle taşta gül dermek, kuru ağaca yeniden can vermek anlamına gelmektedir. Önder Apo nefes nefese yürüttüğü mücadelesiyle bugün en ağır tecrit koşullarında bile yaratmaya, güller ve ağaçlar yeşertmeye devam etmektedir. Önderliği anlayanlar, Zîlanlaşarak bu mücadelenin sürdürücü gücü olmuşlardır. Bu yaşam ve var oluş mücadelesi hegemonik güçlerin tüm kirli oyunlarına rağmen gün geçtikçe daha da büyümekte, güçlenmekte ve tarihin derinliklerine kök salmaktadır. Halkımız bilmeli ki Zîlan’ın mektuplarındaki çağrılar hala geçerlidir. Ve özgürlük davasında direnen herkes bu çağrılara kulak vererek Kürt halkının tarihteki onurlu yerini alması için mücadele etmelidir. Zîlan çizgisinde savaşanların başarması kaçınılmaz bir gerçektir. Zafer Önderlik tarzının ve bu tarzı anlayarak Zîlanlaşanlar’ın olacaktır.

Bizler YJA Starlılar olarak bir kez daha Zîlan şahsında tüm şehitlerimizi anıyor, anılarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Tarihi dönemeçlerden geçtiğimiz bu süreçte kadın özgürlük militanları olarak üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Bu sorumluluklarımızı Önderlik yaşam felsefesini Zîlan çizgisinde pratikleştirerek yerine getireceğiz. Bizler Zîlan’ın ardılları olarak bize bıraktığı bu anlamlı ve büyük yaşamı kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Zîlan Önderliğe uzanmak isteyen elleri paramparça eden güç oldu. Bu bizim Zîlan’dan aldığımız talimattır. Bilinmelidir ki Önderliğimize dönük bu ahlaksız tecrit sürdürüldüğü sürece bizler daha da Zîlanlaşacak ve yeni dönemde Zîlan tarzıyla daha çok vurmaya devam edeceğiz. Önderliğimizden haber alamadığımız her bir günde öfkemizin daha da keskinleşiyor. Zîlan, bunun karşısında mücadelenin nasıl olması gerektiğini herkese göstermiştir. Önderliğimize uzanan eller er ya da geç hak ettikleri cevabı Zîlanca almak zorundadır. Önderlik her zaman bizim yaşam pusulamız, şaşmaz savaş gerekçemizdir.  Bu uğurda her bedeli vermeye hazır bir kadın ordusuyuz. Bu temelde YJA Star olarak Önderliğe ve halkımıza dönük her saldırının hesabını muhakkak soracağımızın sözünü yineliyoruz.”