YJK-E Ara Dönem Toplantısı’nı yaptı

Ara dönem toplantısını 120 delegenin katılımıyla gerçekleştiren YJK-E, bir yılda sergilediği performansı masaya yatırdı, üç aylık planlamasını çıkardı.

Almanya'da yaşayan Kürdistanlı kadınların çatı örgütü Yekîtiya Jinên Kurdistan ên Elmanyayê (YJK-E), yıllık ara dönem toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Dortmund kentinde yapılan toplantıya, YJK-E'ye bağlı 30'un üzerinde kadın meclisi ile çok sayıda komün ve inisiyasitifte yer alan 120 delege katıldı.

Toplantıda son bir yılda yapılan çalışmalar değerlendirildi. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde başlatılan "Diktatör Yargılansın Kampanyası"na özel vurgu yapıldı. 3.5 ay süren bu çalışmanın önemli sonuçlar ortaya çıkardığı ifade edildi.

Ara Dönem Toplantısı'nda son bir yılda farklı kadın örgütleriyle ilişkilerde aşama kaydedildiği belirtildi. Bu konuda 8 Mart ve 25 Kasım etkinlikleri örnek gösterilerek, "25 Kasım ve 8 Mart dolayısıyla birçok yerde Alman ve göçmen kadın örgütleriyle beraber etkinlikler gerçekleştirdik" denildi. Bu doğrultuda diğer kadın kurumlarıyla ilişkilerin ve ittifakların ilerletilmesi ve ortak hareket edilmesi görüşü benimsendi.

Toplantıda vurgulanan bir diğer husus ise, YJK-E üyesi kadın aktivistlerin rolü oldu. Kadın aktivistlerin yaşadıkları şehirlerdeki Kürdistani kurumlarda emek ve yönlendirmede belirleyici roller üstlendikleri vurgulandı.

Toplantıda salgın sürecine rağmen kadın kırımına karşı Almanya genelinde yapılan çalışmalar da örnek gösterildi.

Toplantıda önümüzdeki üç ay için de bir planlama çıkarıldı. Bu planlamaya göre, kadın meclis, komün ve inisiyatifleri 10-25 Kasım günlerinde, yani iki hafta boyunca seminerler, mitingler, bilgilendirme standları ve sinevizyon gösterimleri yapacak.

Toplantıda, YJK-E sosyal komitesinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı ve buna yönelik tüm kadın meclislerinin projeler geliştirmesi gerektiği kaydedildi.