YJK-E öncülüğünde düzenlenecek 25 Kasım eylemlerine çağrı

KON-MED: Almanya Kürt Kadınlar Birliği öncülüğünde yapılacak eylem ve ekinliklere sahip çıkarak, kadın şiddetine karşı öz savunmayı geliştirerek, yapılan her türlü şiddet ve katliamlara karşı alanlara çıkarak haykıralım.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla “Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı” şiarıyla bir haftaya yayılan eylemler organize edecek.

TJK-E çatı örgütüne bağlı Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E (Yekîtiya Jinên Kurd ên li Elmanya) de aynı slogan altında Almanya’daki eylemlilikleri gerçekleştirecek.

Konfederasyona Civakên Kurdistanîyên li Almanya (KON-MED), 25 Kasım vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamayla 20 Kasım'dan başlayarak farklı tarihlerde, YJK-E öncülüğünde düzenlenecek etkinliklere katılmaya çağırdı.

KON-MED’in açıklaması şöyle:

“25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün 40. yılında da kadına karşı yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kadın cinayetlerine, aile içi şiddete, zorla evlendirmeye, tecavüze, cinsel istismara, kadın sünnetine, kadın yoksulluğuna, ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kadına karşı şiddet bir kader değildir. Kadınlara yönelik şiddet sistemsel, ataerkil-kapitalist sistemin doğal bir parçasıdır. Kapitalist modernite sistemi, dünyanın her yerinde kadına karşı şiddeti bilinçli bir şekilde uygulamaktadır. Bu sisteme karşı Ortadoğu‘da Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde başlatılan özgürlük mücadelesi  tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı olmuştur.

Kürt Kadın mücadelesi karşısında kaybeden faşist Türk devleti, Rojava'da  gelişen kadın devrimine alçakça saldırmaktadır. Özgür bir toplumun gelişmesini engellemek için insansız hava araçlarıyla başta kadın ve çocuklar olmak üzere her gün sivilleri katletmektedir. Efrîn’de kadınlar, Türk ordusunun uşaklığını yapan DAİŞ çeteleri tarafından hala kaçırılıyor ve vahşice katlediliyor. Türkiye'de kadın haklarını savunan her kesime işkence ediliyor. AKP/MHP faşizmi ve diktatör Erdoğan, İstanbul Sözleşmesini tanımayarak, kadına karşı yapılan tüm saldırı ve katliamları onayladığını açık olarak belirtmiştir. Kadınların korunması ve toplumdaki varlığını hiçe sayarak kadının toplumdaki iradesini ve söz sahibi olmasını engellemiş ve bu nedenle İstanbul Sözleşmesi ile ilişkisini sonlandırmıştır.
Kapitalist sistem krizi her zaman olduğu gibi kadın üzerinde giderilmektedir. Salgın döneminde eve kapatılan aileler içerisinde sorunlar fazlalaşmıştır. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde kadına karşı şiddet aşırı derecede fazlalaşmıştır. Her 3 günde bir, bir kadın öldürülüyor. Her saat bir kadın tehlikeli bir şekilde yaralanıyor. Ve bu sadece görünen yüzüdür, Kadına karşı şiddet oranı çok daha fazla olduğu bilinmektedir.

Bu nedenle, Almanya Kürt Kadınlar Birliği öncülüğünde yapılacak eylem ve ekinliklere sahip çıkarak, kadın şiddetine karşı öz savunmayı geliştirerek, yapılan her türlü şiddet ve katliamlara karşı alanlara çıkarak haykıralım !

Bu temelde;

Kon-Med olarak, Almanyada Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) öncülüğünde “Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı” şiarıyla düzenlenecek olan 20 Kasım ve 25 Kasım etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.

YJK-E’NİN EYLEM TAKVİMİ

YJK-E, 20 Kasım ile 25 Kasım günlerinde Almanya’nın 20 farklı kentinde 23 yürüyüş ve miting şeklinde eylemler organize ediyor.

Eylemlerin merkezi, adresleri ve başlama saatleri şöyle:

DÜSSELDORF

20 Kasım’da NRW eyaleti çapında yürüyüş

Saat: 14.00

Yer: DGB-Haus/Friedrich-Ebert-Str. 

FRANKFURT

20 Kasım’da Hessen eyaleti çapında yürüyüş ve miting

Saat: 14.00

Yer: Frankfurt HBF 

MÜNİH

20 Kasım’da kadın ve sanat grupları ile birlikte dayanışma eylemi

Saat: 15.00

Yer: Max-Joseph-Platz 

BERLİN

20 Kasım’da miting

Yer: Nettelbeckplatz (S-Bahnof Wedding) Berlin

Saat: 13.00 

BERLİN

25 Kasım’da yürüyüş

Saat: 18.00

Yer: Berlin S-Bahnhof Marzahn 

HAMBURG

25 Kasım’da yürüyüş

Saat 18.00

Yer: Jungfernstieg 

BREMEN

25 Kasım’da miting

Saat: 17.00

Yer: Domshof 

KIEL

25 Kasım’da miting

Saat: 18.00

Yer: Holsenstraße  

OLDENBURG

25 Kasım’da miting

Saat: 16.00

Yer: Rathaus- Aurich/Oldenburg 

HANNOVER

25 Kasım’da yürüyüş

Saat: 15.00

Yer: Opern Platz 

WUPPERTAL

25 Kasım’da tüm kadın bileşenlerle ortaklaşa miting

Saat:16.00

Yer: Post Str. 

KÖLN

25 Kasım’da feminist kadın gruplarıyla birlikte yürüyüş

Saat: 17.30

Yer: Ottoplatz/Köln-Deutz 

FRANKFURT

25 Kasım’da feminist kadın gruplarıyla ortak yürüyüş

Saat: 18.00

Yer: Franfkurt HBF

MANNHEIM

25 Kasım’da yürüyüş

Saat: 17.30

Yer: Schlossplatz 

SAARBRÜCKEN

25 Kasım’da feminist kadın grupları ile birlikte miting

Saat 13.00

Yer: Europagalerie 

DARMSTADT

25 Kasım’da yürüyüş

Saat 17.30

Yer: Luisenplatz 

STUTTGART

25 Kasım’da miting-bilgilendirme standı

Saat:17.00 

Yer: Pusteblume/Ecke Marstallstr.

FREIBURG

25 Kasım’da miting

Saat:16:00

Yer: Alte Synagoge

DORTMUND

25 Kasım’da yürüyüş ve miting

Saat: 16.00

Yer: Cinestar-HBF arkası

MÜNİH

25 Kasım’da feminist kadın grupları ile ortak yürüyüş

Saat: 14.30

Yer: Josephs Platz 

DUISBURG

25 Kasım’da yürüyüş ve miting

Saat:16.00

Yer: Duisburg Hauptbahnhof 

DÜSSELDORF

26 Kasım’da miting

Saat: 16.30

Yer: Düsseldorf Altstadt 

STUTTGART

27 Kasım’da yürüyüş

Saat:16.00

Yer: Rotebühlplatz Stuttgart