Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

YJK-S İsviçre’de 25 Kasım etkinliklerine start verdi

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamındaki etkinliklerine start verdi.

Etkinlikler Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde gerçekleşecek.

Panel ve seminerlerin yanısıra İsviçreli ve göçmen kadın platformlarıyla ortaklaşarak miting ve yürüyüşler düzenlenecek, kent merkezlerinde bilgilendirme standları kurulacak ve sokak eylemleriyle 'kadına yönelik şiddet' protesto edilecek.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) “Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı” şiarıyla düzenlenecek olan 25 Kasım etkinliklerine katılım çağrısında bulundu.

Çağrıda 7 Kasım'da başlayıp 28 Kasım'da sonlandırılacak olan kadın kırımına karşı özgür kadın ve özgür toplumu yaratma talebiyle düzenlenecek olan etkinliklerde başta Efrîn’de yaşanan kadın kırımına dikkat çekilirken işgalci Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal ve zehirli gazlarla yaptığı saldırıların protesto edileceği belirtildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“5000 yıldır devam eden bir kadın kırımı halen sürmektedir. Kadına yönelik giderek artan  fiziksel ve psikolojik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı Kürt kadınları olarak örgütlenmemizi en üst seviyeye çıkararak mücadelemizi sürdüreceğiz.

Dominik'te faşist diktatörlük rejimi tarafından 1960'da katledilen Mirabel Kardeşlere adanan 25 Kasım'ın sadece kağıt üzerinde adı geçmektedir.

Bizler Önderliğimizin '21. yüzyıl kadın devriminin yüzyılı olacaktır.' paradigmasını esas alarak Kadın kırımına karşı bizler kendi öz örgütlüğümüzü ve öz savunmamızı oluşturarak cevap olacağız.”

28 Kasım'a kadar sürecek olan eylem ve etkinlik programları şöyle:

-Bern, Zürih, Aarau, Soloturn, Luzern, St.Gallen, Belizona, Basel, Cenevre, Lozan’da panel ve seminerler düzenlenecek ve bilgilendirme standları açılacak.

-Aynı amaçla 25 Kasım günü tüm bölgelerde kadın örgütleriyle ortak yürüyüş ve mitingler düzenlenecek.

Bu temelde;

Zürih'te 25 Kasım’da saat 19:30’da Helvetia Platz'da

Luzern'de 25 Kasım’da saat 18:00’de Bahnhofplatz'ta

Basel’de 25 Kasım’da saat 18:00’de TheaterPlatz'ta

Bern’de 26 Kasım’da saat 19:00’da BubenbergPlatz'ta miting ve gösteriler düzenlenecek.