YPJ: Ateşten çember olup devrimi koruyalım

YPJ Genel Komutanlığı, yıl dönümünde Rojava Devrimi'ni kutladı, devrimin korunması için herkesi "ateşten çember olmaya" çağırdı.

YPJ Genel Komutanlığı, 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllarca emek verdiği toplumsal gerçekliğin 19 Temmuz 2012'de devrimle taçlandığının belirtildiği açıklamada, “Kadın öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi, tüm halk ve inançları kapsayan demokratik ulus sistemiyle tüm dünya için alternatif bir model olmuştur” denildi.

'İRADEMİZİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK'

Açıklamada, Tunus’ta 2010 yılında başlayan “Halkların Baharı”nın 2011 yılında Suriye’de de başladığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
"Suriye halkı da Baas rejiminin zulmüne karşı ayağa kalktı. Bu halk ayaklanması, en somut karşılığını 19 Temmuz Devrimi’nde bulmuştur. Rojava halkının devrimi olarak bilinen 19 Temmuz devrimi kısa sürede Suriye halklarının devrimine dönüştü. Arap, Süryani, Çerkez, Ermeni, Türkmen halklar, tüm renklilikleriyle 19 Temmuz Devrimi’nde kendi gerçekliklerini görmüşlerdir.
Devrim boyunca tarihi kazanımlar kadar acı da yaşanmıştır. Başta kadınlar olmak üzere halk, çete gruplarının barbarca saldırılarına maruz kalmıştır. Binlerce yoldaşımız, toprakları ve halkını koruyabilmek uğruna girdikleri özgürlük mücadelesinde canlarını feda etmiştir. Yoldaşlarımız, ucuz bir yaşam yerine devrimi inşa etti ve hakikatin yolunu gösterdi. Bugüne kadar savaşçılarımızın yanında direnişte yer alan halk, devrim iradesini tüm dünyaya göstermiştir."

‘HALKLAR TARİHİ DİRENİŞLE ONURUNU KORUDU'

Türk devletinin hegemon güçlerin ortaklığıyla devrimi boğmaya çalıştığının vurgulandığı açıklamada, Türk devletinin askerliğini üstlendiği devrime dönük saldırılara karşı tarihi bir direnişin de sürdüğü belirtildi. İşgalci güçlerin saldırılarında kadın iradesini hedef aldığının belirtildiği açıklamada, "Saldırılarda en barbar yöntemler kullanıldı. Ancak kadınların direniş cevabı daha büyük oldu. Kobanê’de Arîn Mîrkan ve Rêvanların şahsında Kürt kadın gerçekliği tüm dünya için güç kaynağı oldu. Efrîn’de de Avesta ve Barînler, bedenlerini feda ederek devrimi korudu. Bu yoldaşlarımız tarihi direnişleriyle halkın onuru oldu. İşgalciler Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırılarıyla bir kez daha halkın iradesini kırmayı denedi. Ancak bugün en kötü şartlar altında yaşayan halk, iradesini onurunu işgalci Türk devletine teslim etmedi" diye belirtildi.

'İŞGALCİLERİN TÜM HESAPLARINI BOZACAĞIZ'

YPJ Genel Komutanlığı, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
"YPJ komutan ve savaşçıları olarak sorumluluğumuzun arttığı ve devrime dönük tehlikeli tehditlerin bulunduğunun farkındayız. 19 Temmuz Devrimi’nin korunması için hep birlikte ateşten çember olmalı ve hiçbir gücün halkların devrimine el uzatmasına izin vermemeliyiz. Devrimin savunulması, başta YPJ olmak üzere hepimizin en asli görevidir. Bu inançla, her türlü saldırıya karşı Arîn Mîrkan'ların elindeki bomba olacağız ve işgalcilerin tüm hesaplarını bozacağız.
19 Temmuz Devrimi'nin yıl dönümünü bir kez daha Önder Apo, devrim şehitleri, tüm kadınlar ve halkımıza kutluyoruz.”