YPJ: ​​​​​Nejbîr Zagros adlı savaşçı şehit düştü

YPJ Genel Komutanlığı, Jaklîn Ehmed'in (Nejbir Zagros) 5 Temmuz'da geçirdiği kaza sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

 Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, şehit ,  Jaklîn Ehmed'e (Nejbir Zagros) ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Rojava Devrimi'nin Kuzey ve Doğu Suriye'de yükselişi ve büyümesiyle birlikte devrimin değerlerine sahip çıkma ruhu kadınlar ve gençler arasında doruk noktasına ulaştı. Binlerce genç kadın ve erkek bu amaçla devrim saflarına katılarak Rojava kadın devriminin esas gücü oldu.

Direniş kenti Kobanê’de dünyaya gelen Nejbîr Zagros kod isimli yoldaşımız Jaklîn Ehmed, tarihi Kobanê direnişinde kendini tanıyan ve ulusal değerlerine sahip çıkan bir nesil yarattı. Nejbîr yoldaşımız da Kobanê direnişi ile birlikte bu ulusal bilinci açığa çıkaran yoldaşlarımızdan biri olarak 2020’de özgürlük saflarına katıldı.

Yoldaşımız Nejbîr, genç yaşına rağmen yüksek bir özgürlük bilincine sahipti. Bu nedenle halka karşı gerçekleştirilen işgal ve imha saldırılarına karşı her zaman direniş içerisindeydi. Kısa bir sürede özgür yaşamın ilkelerine ve ölçülerine göre kişiliğini örgütledi ve genç bir kadın olarak birliklerimize katıldı. Bu temelde, ideolojik ve askeri yönden kendini geliştirerek, her türlü terör saldırısına karşı mücadelesini daha da güçlendirmek için Terörle Mücadele Birlikleri’nde (YAT) yerini aldı.

Yoldaşımız Nejbîr Zagros, 5 Temmuz’da görevi başındayken gerçekleşen bir kaza sonucu şehadete ulaştı. Başta Nejbîr yoldaşımızın ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Biz yoldaşları, her zaman özgür bir birey ve özgür bir toplum inşa etme mücadelemizi sürdüreceğiz.”