YPJ: Rojava devrimi tüm dünya kadınlarının özgürlük ilhamı oldu

19 Temmuz 2012 Rojava Devrimi yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan YPJ Genel Komutanlığı, ‘Devrimimi tüm dünya kadınlarının özgürlük ilhamı oldu’’ dedi.

YPJ Genel Komutanlığı açıklamasında, ‘’Rojava Devrimi bir kadın devrimidir’ vurgusu yapıldı.

Komutanlığın açıklamasında, “19 Temmuz devrimi başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kuzey Suriye ve Ortadoğu halkları olmak üzere insanlık ve toplumsal ahlak savunmasında şehit düşen Warşîn, Jiyan, Jînda, Xebat, Devrîm, Seydo, Helîn, Ronahî, Azadî, Ruksen, Özgür, Rojda, Evîn, Zozan, Bermal, Gulan, Nalîn, Avêsta, Barîn ve diğer binlerce kahraman savaşçı şahsında kutlu olsun” denildi.

Rojava devriminin kadın öncülüğünde başladığını ve her geçen gün güçlendiği belirten YPJ Komutanlığı, “Kürt kadın mücadelesi şüphesiz tarihi bir geleneğe sahiptir. Besê, Zarîfe, Berîvan ve Saralar ile başlayan Kürt kadın mücadelesi Nalîn, Şervîn, Rêvan, Avestalar ile sürmektedir” dedi.

DÜNYA KADINLARININ ÖZGÜRLÜK İLHAMI OLDU

Kürt kadının öncülük ettiği Rojava devriminin Kürt, Arap, Süryani, Türkmen ve diğer halk ve inançtan kadınların katılımlarıyla büyütülüp genişletildiğinin belirtildiği açıklamada, devrimin tüm dünya kadınlarına özgürlük ilhamı olduğu vurgulandı.

Kadınların devrim ile birlikte sadece askeri anlamda değil siyasi, ideolojik, felsefe ve tüm yaşam alanlarında da özgür bir irade ile yer edindiğini ve özgücünü tüm dünyaya kanıtladığının vurgulandığı açıklamada, “Rojava devrimi bu yüzden bir kadın devrimidir” denildi.

Uluslararası güçlerin DAİŞ çetelerinin saldırıları ile Rojava devrimini boğmak istediğinin ancak kendilerinin boğulduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu saldırılar Efrîn işgal saldırıları ile devam etti ancak sergilenen Çağın Direnişi özgürlük ateşinin hiçbir şekilde söndürülemeyeceğini ispatladı. Bu temelde tüm halklarımıza direnişi yükseltme ve şehitlerimizin yolunda yürüme sözü veriyoruz. Efrîn’in özgürlük müjdesini verip, tüm Kuzey Suriye’nin güvenliğini garantileyene kadar mücadelemiz sürecek” vurgusunda bulunuldu.