YPJ: Rojava Devrimi YPJ ile gerçek anlamına kavuştu

Rojava Devrimi’nin, halkının kimlik, varlık, dil, kültür ve özgür iradesini devrimci halk savaşı ölçüleri ile savunan YPJ ile gerçek anlamına kavuştuğunu vurgulayan YPJ Genel Komutanlığı, devrimin kalıcılaşması için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kadın Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Jinê-YPJ) Genel Komutanlığı, Rojava Devrimi’nin 11’inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

YPJ Genel Komutanlığı mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında halkların devrim anlayışı, kadın öncülüğünde yeni bir yaşam yarattı. Bölge, BAAS rejimi ve hegemon güçlerin politikaları nedeniyle kriz içerisindeyken, halk olarak kendi kaderini belirleme fırsatı doğdu. Bu temelde bizler de büyük bir emek ve mücadeleyle demokratik konfederalizm sistemini kurma kararı verdik. Başka güçlere dayanmadan, kendi öz gücümüz ve özgür yaşama olan inancımızla işgalci ve egemenlerin saldırıları altındaki topraklarımızı soykırım politikalarına karşı savunduk ve adım adım özgürleştirdik.  

Dünyada gerçekleşen bütün devrimlerde halkların ve toplumların çıkarları sonuna kadar savunulmamıştır. Ama Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi, ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü toplumu esas olarak aldığı için topraklarımızda devrim olgusu kendi doğası temelinde anlam kazandı. Bu ilke doğrultusunda YPJ, başat güç olarak kendi toplumunun özgür geleceğinin sorumluluğunu cesaretle üstlendi. Kadınların daha başlangıçta YXK-YPG’de yer alması, kadın ve halkların örgütlendirilmesinde belirleyici bir rol oynadı, aynı zamanda halkların çıkarlarının doğru tarz ve yöntemlerle temsil edilmesi yönünde savunma güçlerine doğru rota kazandırmıştır. Elbette savunma güçleri içerisinde yer alması itibarıyla YPJ’nin bir model olmuştur. Kadın ve erkek yoldaşlığı doğru temellerde olduğu taktirde devrimin halkların hizmetine girebileceğini Rojava Devrimi somutunda gördük. Aynı şekilde devrim, bununla toplumların eşit ve özgür yaşam tarzını ifade etti. Kuzey ve Doğu Suriye Devrimiyle kadınlar bir kez daha egemen erkek tarafından bin yıllardır ellerinden alınan varlıklarının anlamını yeniden elde ettiler. Halkın örgütlendirilmesinden eğitimine, kadınların askeri anlamda geliştirilmesine kadar meşru savunma çizgisi çerçevesinde her türden işgal ve saldırılara karşı amansız bir mücadele ortaya koydu. Savaş alanlarında kadının varlığı, toplum değerlerinin savunulması temelinde gelişti. YPJ savaşçıları, bu değerler temelinde, devrimci halk savaşı ölçüleri ile savaş sahasında kendi halkının kimlik, varlık, dil, kültür ve özgür iradesini savundu. Bu nedenle Rojava Devrimi, YPJ ile gerçek anlamına kavuştu.

HALKIMIZ HEP YANIMIZDA OLDU

YPK, halkımızın özgür iradesine yönelik bütün tecavüz ve imha politikalarına karşı başat bir güç olarak mücadelesini amansız ve aralıksız sürdürmeye devam edecektir. Çok büyük mücadele, direniş, kahramanlık ve fedai ruh içeren bu 11 yılı geride bıraktık.  Elbette halkımız bu devrim yolculuğumuzda her zaman yanımızdaydı. Devrimin gerçekleşmesini sağlayan halkların birliğiydi. Bu nedenle Rojava Kadın Devriminin sürdürülmesi ve kalıcılaşmasında halkların birlik ruhu belirleyici rol oynayacaktır.

Birçok değerli öncü komutanımız ve savaşçımız Rojava Kadın Devrimi için canını verdi. Bizler YPJ olarak halkımızın özgürlük davası uğrunda her zaman bu kutsal değerlerimizin takipçisi olacağız ve devrimin kalıcılaşması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu temelde başta bölge halkı olmak üzere tüm özgürlükçü toplumların 19 Temmuz kadın ve halkların devrimini kutluyoruz.”