YPJ: Ronya yoldaş her anını mücadeleyle geçirdi

YPJ, şehadete ulaşan savaşçısı Ronya Nisêbîn için açıklama yaparak, "Her anını mücadeleyle geçirdi ve nasıl yaşanacağının cevabı oldu" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, YPJ Savaşçısı Ronya Nisêbîn’in, 4 Kasım'da Dêrazor'da kaza sonucu şehadete ulaşmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

“Özgürlük savaşçısı olan Ronya yoldaşımız şahsında, Zagros Haseki, Ali Besrawi ve tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Başta şehit Ronya yoldaşımızın ailesi, tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin anılarına sahip çıkma sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'TÜRK DEVLETİ SALDIRILARIYLA DAİŞ'E DESTEK OLUYOR'

"Bizler kadın ve Kuzey Suriye halkaları olarak yoğun bir mücadele sürecinden geçiyoruz. Öylesine bir süreçtir ki her yönüyle bedeller verilmektedir. Bizler Kadın Savunma Birlikleri YPJ olarak da bu sürecin bilincindeyiz. Bu bilinçle özgür ülke ve özgür toplum mücadelemizi sürdürüyoruz.

Ancak Kuzey Suriye halkının iradesini hiçe sayan işgalci Türk Devleti Kobanê, Girê Spî ve Minbic gibi bölgelere saldırmakta. Türk devleti bu saldırılarla birlikte DAİŞ çetelerine olan destek ve birlikteliğini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bu saldırılar ise çeteleri tekrardan bir araya toplama ve güçlendirme anlamına gelmektedir."

'HER ANINI MÜCADELEYLE SÜRDÜRDÜ'

Güçlerinin Dêra Zor’daki mevzilerini zor koşullara rağmen güçlü bir şekilde koruduğuna dikkat çeken YPJ, "Ronya yoldaşımız da bu direniş mevzilerinde yerini almaktaydı. Ancak görev amaçlı yerine döndüğü esnada yaşanan kaza sonucu şehit oldu. Yaşanan her bir şehadet, bizim için yeni bir söz ve mücadele kararlılığıdır. Yoldaşlarımız her alanda halk savunma görevini üstlenmektedirler" dedi.

YPJ açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

"Ronya yoldaşımız tüm görevlerde öncü rolünü oynayarak, yaralı olmasına rağmen her anını büyük bir mücadele ile sürdürmüştür. Mücadelenin en ön cephelerinde yer alma istemini süreklileştirdi. Bu esaslar üzerinde Minbic ile Cizre Fırtınası hamlelerinde yer aldı. Yer aldığı her bir hamlede de en zor görevleri üstlendi. Bu duruşuyla YPJ saflarımızda öncülük rolünü yerine getirmiş ve hesapsız bir şekilde çalışma yürütmüştür. Ronya yoldaşımız bu duruşuyla fedai bir ruhla yaşamın her alanında yerini aldı. Ülke toprakları uğruna verilen savaşımda her zaman mücadeleci ruhuyla savaşın en ön saflarındaydı.

'NASIL YAŞANACAĞININ CEVABI OLDU'

Ronya yoldaşımız bu eylemci katılımıyla 'nasıl yaşamalı' sorusunun cevabı olmakla birlikte aynı zamanda moral ve güç kaynağımız oldu. Suriye ve Rojava’yı hedefleyen saldırılara karşı devrimci duruşun örneği olmayı başarmıştır.

Bu temelde Ronya yoldaşı ve tüm özgürlük şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bir kez daha şehit Ronya yoldaşımızın ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı dileyerek özgürlük mücadelelerini başarıyla taçlandırma sözümüzü yeniliyoruz."