YPJ Sözcüsü: Tek ses, tek yumruk direnelim

YPJ Sözcüsü Ruksen Mihemed, Türk devleti saldırılarının Kadın Devrimi’ne olan tahammülsüzlüğünden kaynaklandığına dikkat çekerek, tek ses, tek yumruk olarak Devrimci Halk Savaşı temelinde mücadeleye çağırdı.

Türk devletinin saldırılarını barbarlık olarak değerlendiren Ruksen Mihemed, Demokratik Ulus paradigmasını hedef aldığını ve Kürt halkına ve bölgede yaşayan halklara dönük soykırım politikası uyguladığını belirtti.

Kadın Savunma Birliği (YPJ) Sözcüsü Ruksen Mihemed, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu.

‘SESSİZLİK ORTAKLIKTIR’

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ve savaşçılarının DAİŞ terörüne karşı dünyayı ve insanlığı terörden kurtardığına dikkat çeken Ruksen Mihemed, uluslararası devletlere karşı tepkisini şöyle dile getirdi: “DAİŞ terörüne karşı bölge halkı ve savaşçıları eşsiz bir direniş ile insanlığı, dünyayı teröre karşı savundu ve kurtardı. Bugün Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi bir kez daha Türk devletinin hava saldırıları ile karşı karşıya kalıyor. Türk devletinin bu saldırılarına karşı uluslararası devletlerin sessizliği hala devam ediyor. Sessizlik ortaklıktır, onay vermektir.”

Bölgeye dönük gerçekleştirilen bu saldırıların Türk devletinin inkâr ve imha siyasetinin yansıması olduğuna işaret eden Ruksen Mihemed, “Tüm teknik ve teknolojisini bölge halkına karşı kullanıyor. Bu da Kadın Devrimi olarak ün salan Rojava Devrimi’ne karşı tahammülsüzlüğünü gösteriyor” dedi.

‘YPJ HER ZAMAN DİRENECEK’

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün yaklaşmasıyla Türk devletinin saldırıların böylesi bir zamana denk gelmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken Ruksen Mihemed, YPJ’nin kadının yok sayan, kadını katleden ve hedef alan zihniyete karşı her zaman direndiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Jin Jiyan Azadî sloganı bir paradigma, bir felsefedir. Özgür bir fikri temsil ediyor. Başta Kürt kadınları olmak üzere kadınlar özgür, demokratik ve eşit bir yaşam için her an mücadele ve direniş halindeler. Rojhilatê Kurdistan başta olmak üzere tüm kadınlar hakikat için mücadele ediyor ve boyun eğmiyor. Kadının bu mücadele ve direnişine, temsil ettiği hakikatine, özgürlük ve insanlık mücadelesine karşı faşist Türk devleti ataerkil zihniyeti ile dünya kadınlarına örnek olan ve yankı yapan Rojava Devrimi’ni yok etmek istiyor.”

TEK SES, TEK YUMRUK ALANLARA ÇIKALIM

Ruksen Mihemed, bölge halkına, Orta Doğu ve dünya halklarına, dostlara şu şekilde çağrıda bulundu: “Herkes alanlarda olmalı, ayaklanmalı, haykırmalı. Bu saldırılara karşı özellikle kadın ve gençler alanlarda cevapları güçlü olmalı. Rojava Devrimi değerlerinin korunması için tek ses, tek yumruk alanlara çıkalım.”

İşgalci Türk devletinin bölgeyi boşaltmak ve bölge halklarını korkutmak için saldırdığına dikkat çeken Ruksen Mihemed, saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme vurgusu yaparak, kadın kazanımlarını yok etmek isteyen saldırılara karşı Devrimci Halk Savaşı ile intikam ve tavır almaya çağırdı.

Ruksen Mİhemed, saldırılar ne kapsamlı olursa olsun bölge halkını ve kadın kazanımlarını koruyacaklarının altını çizerek, “Bu savunma halkın değerinin savunulmasıdır. Mücadelemiz, dünyanın karanlıktan aydınlığa doğru ilerlemesi ve güvenliği içindir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.