YPJ-YPG savaşçıları: Newroz halkların ortak kimliğidir

Newroz’un halkların ortak kimliği olduğuna vurgu yapan YPJ-YPG savaşçıları, “Newroz aynı zamanda kültürel ve tarihi mirasın yaşatıldığı, Kürt halkının ortak değerlerine sahip çıktığı bir bayramdır” dedi.

YPG-YPJ SAVAŞÇILARI NEWROZ

Newroz’un anlamına ilişkin konuşan YPJ ve YPG savaşçıları, Newroz’un halkların umudu ve direnişin simgesi olduğunu belirtti.

YPJ savaşçısı Hêlîn Amanos: Öncelikle Rêber Apo’nun, Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının Newroz Bayramını kutluyorum. Newroz Kürt halkı ve hareketimiz için çok önemli. Heval Mazlum Doğan’ın, Rahşan'ın, Sema'nın, Ronahi'nin, Berivan'ın direnişi bizi bu günlere getirdi. Bizler de onların yolunda yürüyoruz ve mücadele ediyoruz. Direnişteki yoldaşlarımızın ve halkımızın mücadelesi bize moral ve güç veriyor. Türk devleti Kürtleri yok etmek istiyor. Fakat bilsinler ki Kürt halkını asla yok edemeyeceklerdir. YPJ savaşçıları olarak faşist Türk devletinin saldırılarına karşı duracağız ve halkımızı savunacağız. Önder Apo’nun ve halkımızın fedaileri her zaman olacaktır. Bundan dolayı Türk devleti asla Kürt halkını yok edemeyecektir.

YPG savaşçısı Pêşewan Perîxan: Bilindiği gibi Newroz Demirci Kawa’nın zalim Dehaq’a başkaldırısıyla ortaya çıkıyor. Şehit Mazlum Doğan da Amed zindanında kendisinin şahsında Kürt halkının hedef alındığını biliyordu. Düşman bir halkın yok olmasını istiyordu. Bu duruma karşı radikal bir duruşun sergilenmesi gerekiyordu ve Mazlum Doğan, Zekiye Alkan ve Rahşanlar bu sorumluluğu aldı. Bundan dolayı Newroz bizim için çok kutsaldır. Emekçiler, ezilen halklar, sistem tarafından yok sayılanların da bayramıdır Newroz. Bu yüzden Newroz tüm halklar için büyük bir umuttur.

YPJ savaşçısı Şîraz Nîda: Elbette 21 Mart kutsal bir gün. Çünkü Newroz ateşi hakikat ateşidir, halkın bu hakikat yolculuğuna devam etmesi gerekmektedir. Bu yolun sonunda Mazlum Doğan ve Sema Yüce gibi pek çok fedai yoldaşımız bedenini ateşe verdi. Newroz aynı zamanda Kürt halkı için diriliş günüdür. Kürt halkı hep katliamlarla karşı karşıya kaldı. Bu yüzden Demirci Kawa ve Mazlum Doğan’ın taktığı meşale yeni yaşamın başlangıcıdır. Kuşkusuz, Newroz'un öneminin anlaşılmasıyla birlikte Kürt halkı dostlarıyla birlikte mücadelesini daha da yükseltiyor. Bu vesileyle Rêber Apo’nun ve tüm halkların Newroz’unu kutluyorum.

YPG savaşçısı Mehmud Qeremox: Newroz bizim için kutsal bir gündür ve tarihi bir anlamı vardır. İşgalcilere karşı isyandır demektir Newroz. Kürt halkı her yıl Newroz'u kutlamak için bir araya geliyor. Newroz, kültürel ve tarihi mirasın yaşatıldığı, Kürt halkının ortak değerlerine sahip çıktığı bir bayramdır. Newroz, Kürt halkının özgürlük ve adalet arayışının simgesidir. Newroz çok eski çağlardan beri devam eden bir gelenektir. Newroz, aynı zamanda halkların umudunun ve direnişinin simgesidir. Mazlum Doğan 3 kibrit çöpüyle Demirci Kawa’nın yaktığı ateşi gürleştirdi. Zekiya Alkani Rahşan Demirel, Sema Yüce, Ronahi ve Berivan, Mazlum Doğan’ın çağrısını duydu, bizi ve kültürümüzü inkar eden sisteme büyük bir darbe vurdular. Kürt halkı da Newroz ateşini bedenleriyle yakan çocuklarına sahip çıktı. Bu yılki Newroz Bayramı da her yıl olduğu gibi büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılanmalıdır. Newroz bizim için baharın gelişidir. Baharın gelişiyle birlikte devam eden direniş ve mücadele daha da artacaktır. Bu temelde tüm halkların Newroz’unu bir kez daha kutluyorum.