YPS'den Amed ve Maraş'ta eylemler

YPS-JIN, Amed ve Maraş'ta eylemler düzenleyerek, "Kürt kadınlarının ve tüm halkımızın öz savunma kapsamında örgütlenmesi hayati görevdir" dedi.

YPS-JIN Şehid Nucan Malatya Misilleme Timi, Amed ve Maraş'ta eylemler düzenledi.
Eyleme ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

"24 Temmuz günü akşam saat 21 sularında YPS-JIN Şehid Nucan Malatya Misilleme Timi üyelerimiz Amed'in Farqin ilçesinde Gazi Caddesi  üzerinde bulunan askeri gazinoya yönelik eylem el yapımı bombalar ile eylem gerçekleştirdi. Eylem ardından bölgeye çok sayıda asker ve polis takviyesi yapıldı. Gerçekleştirilen eylemde düşmanın ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

 28 Temmuz günü misilleme timi üyelerimiz tarafından Maraş'ın Onikişubat ilçesinde bulunan AKP ve işbirlikçilerine ait A101 deposunu ateşe vererek tümden imha edildi."

'HAYATİ GÖREV ÖZ SAVUNMA'

Açıklamada, şu mesajlar da verildi:

"Faşist Türk devletinin soykırım ve sömürgeci politikalarının en büyük hedefi haline gelen kadınların bu saldırılar karşısında geliştirecekleri öz savunma örgütlülüğü, verilebilecek yegane cevaptır. Deniz Poyraz şahsında ve ardından devam eden saldırılar halkımıza dönük gerçekleştirilen imha ve inkar siyasetinin sistematik halidir. Kadın kırımı ve Kürt halkına dönük soykırım saldırılarının ortadan kaldırılmasının tek yolu öz savunma örgütlülüğünden geçiyor. Bunun için başta Kürt kadınlarının olmak üzere tüm halkımızın öz savunma kapsamında örgütlenmesi hayati ve ertelenemez bir görevdir."